4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Cüceloğlu'ndan ailelere uyarı

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, anne ve babanın varamadığı hedefi çocuklarında denemeye kalkıştığını, bunun ise yanlış olduğunu belirtti.

Bilim Koleji'nin davetlisi olarak 'Başarıya Götüren Aile' konulu bir konferans vermek üzere Malatya'ya gelen Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, şehrin tarihi ve kültürel yerlerini de gezdi. Belediye Konferans Salonu'nda 'Başarıya Götüren Aile' konulu konferansında öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Cüceloğlu, bir ailenin başarılı bireyleri nasıl yetiştirmesi gerektiğini ve nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiğini anlattı.

Prof.Dr. Cüceloğlu, çocukların anne ve babaların malı olmadığının altını çizdi.

Çocuklara şefkat ile yaklaşılmasını öneren Cüceloğlu, "Anne ve baba, kendisinin varamadığı hedefi çocuklarında denemeye kalkışır. Bu yanlıştır" dedi.

Konferansı eğlenceli bir hale getiren Prof. Dr. Cüceloğlu, izleyicilerini hem güldürdü hem de düşündürdü. Konferansın soru cevap kısmında izleyicilerinin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Cüceloğlu bir çok konuyu yaşadığı hatıraları ile bağdaştırarak anlatınca izleyiciler çok duygulu anlar yaşadılar.

Konferans sonunda kitaplarını imzalayan Cüceloğlu, Malatya da dolu dolu bir gün geçirmesine vesile olduğu için Bilim Koleji'ne teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 11:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?