4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Damlataş için SİT alanı başvurusu

Malatya'da ortaya çıkarılan Damlataş Mağarası'nın SİT alanı olarak ilan edilmesi için ilgili yerlere başvuru yapıldı.

Malatya-Kayseri Karayolu'nun 42. kilometresinde Akçadağ ilçesine bağlı Sarıhacı Köyü'nün Dereyatağı mevkiinde, bölünmüş yol çalışması sırasında jeolojik yapıya sahip olan dev bir mağara ortaya çıkartılmıştı.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, "Müze Müdürlüğü'nde görevli uzmanların raporundan sonra burasının SİT alanı olarak ilan edilmesi için fotoğraflarıyla birlikte Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na gerekli dokümanlar gönderildi" dedi.

İnönü Üniversitesi ve Maden Tetkik Arama Enstitüsü'nün de gerekli incelemeleri yapmaları için bu kurumlara yazı gönderdiklerini belirten Özbay, "Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun raporundan sonra bakanlığımıza başvurup, buranın SİT alanı olarak ilan edilmesini talep edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mağaradaki ilk izlenimlere göre burada Tokat-Pazarcık, Alanya'daki Didim Mağarası ve Antalya'daki Damlataş mağaralarıyla benzerlikler taşıdığının uzmanlar tarafından kendisine iletildiğini dile getiren Özbay, bu değerli mağaranın turizme kazandırılması için çaba göstereceklerini aktardı.

Özbay, ayrıca şehirlerarası yol kenarında olmasının da bir avantaj olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 18:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?