4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Damlataş'ın tesciline az kaldı

Malatya'da geçen ay ortaya çıkarılan Damlataş Mağarasının doğal SİT alanı olarak tescili için Sivas Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu yetkilileri incelemeye gelecek.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, "Akçadağ ilçesi Bayramuşağı Köyü sınırları içinde karayolu çalışmaları sırasında bulunan mağara için MTA müdürlüğümüz de gerekli hassasiyeti göstermiş ve hemen il dışında olmalarına rağmen uzman göndermişlerdir. Ancak güvenlik önlemleri nedeniyle geçici olarak kapatılan mağaraya girilemediğinden bu değerlendirme daha sonra yapılacaktır" dedi.

Özbay, Damlataş Mağarasının doğal SİT alanı olarak tescili için Sivas Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu yetkililerinin Pazartesi günü incelemeye geleceklerini bildirdi. Özbay, geçen ayın ortalarında bulunan mağaranın doğal oluşumdan meydana geldiğini hatırlatarak, "Sarkıt ve dikitlerden oluşan mağara, doğal SİT alanı özelliklerini taşıyor. Bu mağarayı Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na bildirdik. Pazartesi günü gelip inceleme yapacaklar. Mağaradaki ilk izlenimlerimizde burada insan yaşamı olmaması. Tokat Pazarcık, Alanya'daki Didim Mağarası ve Antalya'daki Damlataş mağaralarıyla benzerlikler taşıyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 10:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?