30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Darende esnafı zor durumda

KAYISI'YI DON VURDU, VATANDAŞ ALIŞ VERİŞİ AZALTTI

Malatya'nın Darende ilçe esnafı şu sıralar sıkıntılı günler geçiriyor.

Kayısıların soğuktan etkilenmesi ve rekolte düşüklüğü yaşanacak olması vatandaşın alış verişine de yansıdı. İlçede zaten var olan göçle birlikte nüfusun da git gide azaldığını söyleyen esnaf, umudunu yaz aylarına bıraktı.

Çukurova başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde yerleşik olarak bulunan Darendeliler yaz aylarında ilçelerine gelerek tatillerini Darende'de geçiriyor. O dönemde Darende'nin nüfusu 40-50 binlere kadar ulaşıyor.

İşlerinin kötü gitmesinden yakınan esnaf, alış- verişteki canlanmanın önümüzdeki aylarda dışarıda bulunan Darendelilerin gelmesiyle biraz olsun artacağına inanıyor. Dükkanlarının günlük cari giderlerini bile karşılayamadıklarını belirten esnaf, devletin ilçeye yapacağı istihdam artırıcı projelerinin bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladılar.

İnönü Üniversitesine bağlı olarak açılması için gerekli girişimlerin sürdürüldüğü Meslek Yüksek Okulu'nun da Darende ekonomisi açısından yararlı olacağına dikkat çeken çarşı esnafı, bir turizm ilçesi olan Darende'nin maalesef bundan yararlanamadığını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 12:35:00
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 14:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?