3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Darende'de Aile konferansı

Malatya'nın Darende İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İslam'da Aile konulu konferans düzenlendi.

Darende İlçe Müftülüğü tarafından Esnaf Kefalet toplantı salonunda verilen konferansa konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi Darende İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Zorlu katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Darende Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk, "Sevgili Peygamberimiz kıyamete kadar gelecek tüm insanlar için model insandır. Bugün genç yaşlı hepimizin örnek alacağı tek örnek insan; Hz. Muhammed'dir. (S.A.V.) Özellikle günümüzde görsel ve yazılı medyadan etkilenen ve kendilerine yanlış kişileri model kabul eden gençlerimize ve insanlarımıza, Allah'ın kulu ve elçisi olan Hz. Muhammed (S.A.V.) ısrarla anlatmalıyız. Dini kesinlikle yaşanabilir şekilde anlamalı. Müminler olarak birbirimizi sevdiğimizi, birbirimize değer verdiğimizi davranış ve sözlerimizle mutlaka göstermeliyiz. Sevgi, sevmek fedakarlık ister. Sevmek karşımızdaki için bir şeyler yapmak, onu memnun etmek için isteklerine katlanmak ister. İşte Yüce rabbimiz bizlerden böyle bir sevgi istiyor" dedi.

Yapılan açılış konuşmaların ardından İnönü Üniversitesi Darende İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Zorlu İslam'da Aile konulu konferansında, "Rabbimiz kendisini sevmemizi göstermemizi ona tabii olmaya bağlamıştır, der ki bize; Eğer siz Allah' ı Seviyorsanız bana tabii olun. Allah'a sevginin pratik anlamdaki tezahürü Peygambere uymaktır. Müslümanların hayatında örnek aldıkları bu şahsiyete her alanda uymak bir vecibedir, bir görevdir. Bugün kimliklerinde Müslüman yazan biz insanların eğer sosyal hayatımızda ekonomik hayatımızda, iktisadi hayatımızda herhangi bir sorunumuz varsa bunun temel kaynağı peygamberin ve kendisinin getirmiş olduğu vahim kuralların bizim tarafımızdan ihmal ve iptal edilmesidir. Aile çok önemli bir kurum, İslam aileyi bir kurum olarak tanımlar. Bundan dolayı da kısa bir yolculuğa çıkan insanların bile kendi aralarında bir başkan, bir reis seçmelerini isteyen İslam evlilik akdinde ömür boyu birlikte kalacaklarına söz veren iki tane bireyin kadın ve erkeğin uzun yolculuklarında da bir başkan seçmelerini değil doğal olarak atanmasını ister ve Cenab-ı Hak bizi tanıyan en mükemmel varlık olan bizi yaratan rabbimiz aile kurumu içerisindeki bu düzenin devamı için der ki; sizin içinizden yaratmış olduğum kadın ve erkekten bu işe yatkın olarak yarattığım bir varlık olan erkeği aile kurumunun reisi olarak tayin ediyorum" şeklinde ifadeler kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:41:41
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 19:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?