3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Darende'de Filistin-Gazze Sergisi

Malatya'nın Darende ilçesinde Güldeste Derneği Tarafından "Filistin-Gazze Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Dernek binasında düzenlenen serginin açılışında konuşan Dernek Başkanı Murat Gülöz, amaçlarının Gazze'de İsrail tarafından yapılan insanlık dışı vahşete dikkat çekmek olduğunu belirterek, "Müslümanlar olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha telin ediyoruz. 3 hafta süren katliam sonunda masum Gazze halkından bin 500 kadar şehit oldu. 5 binin üzerinde yaralı. Bir çoğu ağır. On binlerce insan evsiz barksız korunmaya muhtaç hale geldi. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği insanlık dışı baskıyı unutmadık, unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu olayı gündemde tutmak amacıyla Filistinli kardeşlerimizin yaşadıkları acıları fotoğraflarla anlatacaklarını söyleyen Darende Güldeste Derneği Başkanı Gülöz, "Fotoğraf sergisinden hiçbir şekilde gelir elde edilmeyecek. 10 gün süreyle açık olacak. Filistin Gazze Fotoğraf Sergisi’ne, Tüm Darendeli vatandaşlarımızın gezerek destek vermelerini istiyoruz" dedi.

Sergi açılışına, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçe vaizi Yahya Özden ve dernek başkanı Murat Gülöz ile vatandaşlar katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 10:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?