4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Daşöz Engelli sorunlarını değerlendirdi

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, engellilerin sorunlarını çözümü konusunda Türkiye'de yasal olarak bir sıkıntının olmadığını, ancak uygulamalarda önemli sıkıntılar olduğunu belirtti. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ve bazı engelli vatandaşlar toplu halde Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti. 

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Malatya'da engellilerin sorunlarını çözümü noktasında örnek çalışmaların da yapıldığını belirterek, Engelliler Konseyi'nin kurulmasından dolayı emeği geçen Vali Halil İbrahim Daşöz'e teşekkür etti. Koyun, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün kendilerine çok yakın olduğunu söyledi. 

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, yaptığı konuşmasında, "Türkiye'de yasal anlamda çok mesafeler katledildi. Düzenlemelerle çağdaş ülkelere uygun paralel noktalara geldiğimizi düşünüyorum. Ancak uygulamaya geldiğinde çok yol katletmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:49:29
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 18:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?