4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Davullu zurnalı basın açıklaması

Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şubeleri davullu, zurnalı ve halaylı basın açıklaması yaptı. Kamu-Sen’e bağlı sendikalar, PTT Müdürlüğü binası önünde Toplu Görüşmeler konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması öncesi davul ve zurna eşliğinde halay çeken sendika yöneticileri ve üyelerine sivil vatandaşlardan da destek geldi. Bir süre PTT Müdürlüğü binası önünde halay çeken sendika yetkilileri daha sonra basın açıklaması yaptı. Türkiye Kamu-Sen Malatya Şube Başkanı Akın Çelik, "Kamu İşveren Kurulu her yıl olduğu gibi yine hiç bir hazırlık yapmadan kamu çalışanlarının karşısına çıkmış, yalnızca dinlemiş sonrada duyduklarına göre teklif verme alışkanlıklarına devam etmişlerdir" dedi.


255 YTL'nin açlık sınırı olarak kabul edilmesinin mutabakat görüşmelerini ciddi bir şekilde düşündürücü olduğunu kaydeden Çelik, "Malatya gibi bir ilde ekmeğin 500 YKR olduğunu ve bir kişinin bir günde bir ekmek yediğini düşünseniz bile, 4 kişilik bir ailenin aylık ortalama ekmek masrafı 60 YTL'yi bulmaktadır. Kamu çalışanlarının temsilcilerinin karşısında bulunanlar bu ailenin kirasından, elektriğinden, suyundan, haberleşme giderlerinden, sağlık giderlerinden, eğitim, giyim ve sosyal giderlerinden bi haberlerdir.

Bu nedenler Türkiye Kamu-Sen olarak artık toplu görüşmelerde sözün siyasi iradede olduğunu, siyasi iradenin, beklentilere cevap verecek bir rakamı yapılacak görüşmelerde masaya getirmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?