3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Değmeyin muhtarın keyfine!

Malatya'nın merkez Hisartepe köyünde yapılan çalışma sonucu şebekeli sistem için içme suyu bulunması köy muhtarını sevince boğdu.


Malatya İl Özel İdaresi ekipleri merkez Hisartepe köyünde daha önce çeşitli noktalarda su arama çalışması yaptı. Yeterli su bulunamayınca çalışmalar devam etti ve en son çalışma yapılan yerde su bulundu. Suyun bulunmasıyla birlikte Hisartepe köyü Muhtarı Rıfat Karadağ adeta sevince boğuldu. Sevincini, elbiseleriyle birlikte suyun önüne girerek gösteren muhtar Karadağ, yetkililere teşekkür etti.

Karadağ, 21 yıldır muhtar olduğunu kaydederek kendisinin ve kendisinden önceki 45 yıllık muhtarın da bu suyun özlemini çektiklerini belirtti. Suyun bulunmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Karadağ, 50 haneli ve 250 nüfuslu köyde, bulunan su ile birlikte şebekeli sistemin kurulmasıyla evlerde su kullanımının sağlanmış olacağını dile getirdi.
KÖYDES kapsamında yapılan çalışmayla yeterli su bulunması sonucu köyde şebekeli sistem kurulması imkanı oluştuğu kaydedildi. Köyde daha önce çeşmeli olarak suyun kullanıldığı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 18:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?