4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Demiryolları kolları sıvadı

TCDD Malatya 5. Bölge sınırları içerisindeki demiryolu raylarının eskimesi ve trenlerin hız yapamaması nedeniyle yenileme hazırlıklarına başlandığı bildirildi.

Ankara'dan Sivas'a 70 kilometre hızla gelen trenin, Malatya bölge sınırlarında en fazla 40 kilometreye, Elazığ'ın Baskil ilçesinde ise 30 kilometreye kadar düşmesi Demiryolları'nı harekete geçirdi. Malatya'dan İran sınırına kadar olan bir bölgeyi kapsayan ve merkezi Malatya'da bulunan TCDD 5. Bölge sınırlarında ray ve traverslerde en son yenileme çalışmasının çeyrek asır önce yapıldığı, daha sonra kapsamlı bir yenileme çalışması olmadığı, teknik ömürleri açısından sıkıntı meydana getiren ray ve traversler nedeniyle kaza olmaması için trenlere hız sınırı getirildiği ifade edildi.

Ankara-Malatya arasında tren yolculuğunun yaklaşık 20 saat sürdüğü, bu durumda vatandaşın demiryolunu tercih etmediği ifade edilirken, demiryolunun niteliği nedeniyle Ankara- Sivas arasında 70 kilometre olan hız sınırının; Çetinkaya-Malatya, Malatya-Narlı, Baskil-Kurtalan arasında 40, Malatya-Baskil arasında ise 30 kilometre olduğu, bu hız sınırına uymayan makinistler hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Ahmet Şener, geçtiğimiz günlerde Ankara'da katıldığı toplantıda Malatya bölge sınırları içerisindeki demiryolu traverslerinin yenileme çalışmasının ele alındığını bildirdi.

Malatya bölgesinde bu yıl 92 kilometre travers yenileme çalışması yapılacağını açıklayan Şener, çalışmaların önümüzdeki yıllarda da etap etap sürdürüleceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 11:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
irem imrak IP: 85.110.104.xxx Tarih : 1.03.2008 09:47:55

ben olsaydım aynısını yapmazdım çünkü raylarda bir sorun yok bence onların veya sandığı bir şey yani hemde eskisi gibi para alamayacaklar yani bu rayları niye değiştiriyorlar bance raylarda bir sorun yok ama onlarda bir sorun var mesala kafalarında olabiir...