30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Demokrat Parti 64 yaşında

DEMOKRAT PARTİ'NİN 64. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Demokrat Parti (DP) Malatya İl Başkanı Şerafettin Arpacı, "Demokrat Parti, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli felsefesinin asırlardır Anadolu da meydana getirdiği kardeşlik ve hoşgörünün temsilcisidir" dedi.

DP'nin kuruluşunun 64. yıldönümü nedeniyle açıklama yapan İl Başkanı Şerafettin Arpacı, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kadrolar, 7 Ocak 1946 yılında Demokrat Parti yi kurarak Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmışlardır. 7 Ocak 1946 tarihinde millet İradesinin teveccühü ile kurulan ve Türk milletine 10 yıl boyunca büyük hizmetler yapan Demokrat Parti nin 64. kuruluş yıldönümünü büyük bir onurla kutlamaktayız" ifadelerini kullandı.

"Unutulmamalıdır ki ; Atatürk döneminin 3 başbakanından 1'i CHP'li İsmet İnönü diğer 2'si ise Demokrat Parti anlayışından Fethi Okyar ve Celal Bayar'dır. Demokrat Parti, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli felsefesinin asırlardır Anadolu'da meydana getirdiği kardeşlik ve hoşgörünün temsilcisidir" diyen Arpacı, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Demokrat Parti, Türk milletinin tüm renklerini içinde barındıran 'Büyük Türkiye' idealinin tek siyasi temsilcisidir.

'Büyük ve Lider Türkiye' idealimizi milletimizle birlikte yeniden hayata geçirebilmek için tüm milletimizi DP çatısı altında büyük buluşmaya davet ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 09:30:00
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 12:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?