3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Deprem eğitimi başladı

MALATYA'DA DEPREM EĞİTİMİ BAŞLADI

Malatya'da deprem konusunda eğitici çalışma başlatıldı. Eğitim ve Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı'ı 2 gün faaliyetler yapacak.

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Afete Hazırlık Eğitim Birimi'nce yürütülen Depreme Duyarlılık Günleri Projesi kapsamında geliştirilen Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı, "GEDSET", Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB)'nin katkılarıyla halka ücretsiz eğitimler verme kapsamında Malatya'ya geldi.

Muhtemel bir afete hazırlamak, yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması ve depreme karşı dayanıklı yapı üretimi konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacı ile Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda, eğitim verildi.

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Jeofizik Mühendisi Zafer Öğütçü ve THBB Teknik Ofis Sorumlusu İnşaat Mühendisi Yasin Engin tarafından verilen eğitime, İl Sivil Savunma Müdürü Turan Uzun, Milli Eğitim Müdürlüğü sivil savunma uzmanları, öğrenciler ile Meşale Arama Kurtarma Derneği üyeleri katıldı.

Konuşmacılar Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Jeofizik Mühendisi Zafer Öğütçü ve THBB Teknik Ofis Sorumlusu İnşaat Mühendisi Yasin Engin, deprem önlemleri ile ilgili bilgiler aktardı.

Eğitim ve Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı'ı 2 gün faaliyetler yapacak.

Bu arada, Malatya'dan sonra, Eğitim ve Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı'ı 12 Ekim Kahramanmaraş, 13 Ekim Gaziantep, 14-15 Ekim Adana, 16-17 Ekim Kayseri, 19-21 Ekim Ankara ve 23-24 Ekim Adapazarı ile etkinliklerin son bulacağı kaydedildi.

MALATYA'DA DEPREM EĞİTİMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 12:46:01
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 14:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?