3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Derece kazanan öğrencilere ödül

Malatya Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı projelerinde Türkiye 2'nci ve 3'ncülük elde etmesi nedeniyle Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından öğrenciler tebrik edilip, öğrencilere çeyrek altın hediye edildi.


Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen tebrik ve çeyrek altın ödül törenine, Milli eğitim müdür yardımcısı Mahmut Berk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı ile Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Aziz Özduman, öğretmen ve öğrencileri katıldı.


Programda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri sanayiciler kalifiye eleman noktasında sıkıntı çekiyor. Geçmiş dönemlerde de bunu hep dile getirdik. Siyasi nedenlerden dolayı meslek liselerin önünün kesilmesi, bu ülkenin hayrına değil, zararına neden olmuştur. Bundan böyle meslek liselerinin önemini daha iyi idrak ederek, mesleki eğitimin önünün açılması lazım. Çocuklarımızın kabiliyetine göre yönlendirilmesi lazım" ifadelerini kullandı.


"Dünyada ekonomi yönden gelişen ülkelere baktığımızda, mesleki eğitim yüzde 65-70'lerdedir. Türkiye'deki rakam ise, yüzde 32'lere ancak çıkabildi. Ülke olarak meslek okullarını yüzde 70'lere çıkarabilmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmek istiyorsak mesleki eğitimi öne çıkarmamız gerekiyor" diyen Erkoç, daha sonra şöyle konuştu:
"Türkiye'nin işsizliği yüzde 16,1'e yükselmiş. Ciddi anlamda işsizler ordusu haline gelinmiş. 3 gençten 1'i işsizdir. Ama biz meslek liselerinin önünü açarsak, gereken önemi verirsek, en azından üniversite mezunu gençlerimizi diplomalı işsizler olmaktan kurtarırız. Ayrıca, kalifiye elman olarak Türkiye sıkıntı içerisindedir. Meslek liselerinin önü açılırsa, kalifiye eleman sıkıntısı da aza iner."


Erkoç, "Projelerinize destek noktasında meclis toplantımızda meclis üyelerimize ve kamuoyuna tanıtmak adına sizleri davet edeceğiz. Projelerin hayata geçmesi, tutulabilmesi için meclis üyelerimize tanıtım yapmanızı talep ediyoruz" şeklinde konuştu.


Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Aziz Özduman da, meslek liseleri arasında proje tabanlı beceri yarışmasında 'Alkol Kontak ' projesinin Türkiye 2'ncliği ve 'Can Nefes ' adlı projelerinin de Türkiye 3'ncülüğü aldığını hatırlatarak, "Önemli olan projelerin hayata geçirilmesidir. Ticaret ve Sanayi Odası olarak öncülük yapın ve projeler hayata geçirilmesinde yardım olun" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 14:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?