30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Destek gecesi kötü bitti

MALATYASPOR'A DESTEK GECESİ KÖTÜ BİTTİ

TFF 2. Lig 4. Klasman grubu takımlarından Malatyaspor'da transfer yapabilmek amacıyla düzenlenen "Malatyaspor'a Destek" gecesi iyi başladı, kötü bitti.

Anemon Otel Safir Salonu'nda gerçekleştirilen gecede bir grup taraftarın, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç aleyhine tezahüratları sonrası salon birden karıştı.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren Salonu terk etti. Daha sonra da milletvekilleri,

belediye başkanı ve geceye katılanlar salonu terk etti.

Destek gecesine, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ile İl Genel Meclisi Başkanı ve Malatyaspor Komisyon Başkanı Naci Şavata'nın yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları, dernek ve oda başkanları, Malatyaspor yönetimi, komisyon üyeleri, taraftarlar ve basın mensupları katıldı.

Gecede ilk olarak İl Genel Meclisi Başkanı ve Malatyaspor Komisyon Başkanı Naci Şavata bir açılış konuşması yaptı.

Şavata, "Malatyaspor bir süredir bunalım yaşıyor. Takımın bu durumdan kurtulması adına bir istişare toplantısı yaptık ve bu geceyi düzenledik. Şuan ki yönetim, göreve kimsenin talip olmaması nedeniyle görevi aldı. Yönetim, özverili çalışmaları ile ışık saçtı. Bizde bu çalışmaları ve ışığı gördük. Bu nedenle düzenlediğimiz bu toplantıyla, bir yerden başlamak istedik. Malatyaspor'un içinde bulunduğu durumdan kurtulması için takımda geçmiş dönemlerde forma giyen ve alacakları bulunan 42 futbolcuyla bir

görüşme yapıldı. Bu futbolculardan 37'si borcunu öteledi. Diğer 5 futbolcu ise gayretlerimizi bekliyor. Eğer ki bu çalışmalarımızı inandırıcı bulurlarsa alacaklarını öteleyecekler ve transferin önü açılacak" dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen heyetin hesapları inceleme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Şavata, şöyle konuştu:

"Malatyaspor'un vergi borcu var. Ancak her takımın bu borcu var. Bu borçlar 10 yıl süreyle taksitlendirilebiliyor. Önemli olan bu noktada transferin önünü açabilmek. Bu nedenle bir istişare yaptık ve bu destek gecesinde bir araya geldik. Malatya'da bunu başlattık ve Türkiye'ye mesaj vereceğiz. Bu geceye 135 arkadaşımızı davet ettik. Yaklaşık 1 haftadır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Herkesi buraya davet ettik. Bu gecede 200 bin TL gibi bir maddi yardım toplayabilirsek, gerek İstanbul'da düzenlemeyi

planladığımız gece ve Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın destekleriyle transfer için gerekli olan 750 bin TL'yi toplayabiliriz. Malatyaspor, Malatyalılarındır. Malatyalılar, tamam mı devam mı? Bunun kararını verecektir. Malatyasporumuzun kurtulmasına vesile olursak, hepimiz buradan mutlu ayrılırız."

Şavata'nın konuşmasının ardından Malatyaspor'un geçmişten günümüze yaşadığı süreci anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Ancak sinevizyon gösterimi teknik bir arıza nedeniyle yarıda kesildi. Yarıda kalan sinevizyon gösteriminin ardından Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır bir konuşma yaptı.

''Malatyaspor'u düşmüş olduğu bu durumdan hep birlikte çıkarabiliriz'' diyen Çakır, ''Biz sezon başında takıma destek vermiştik. Keşke işadamlarımız da o dönemde destek verselerdi. Ancak geç kalmış değiliz. 2. yarının başlamasına daha var. Mutlak bir şeyler yapmak zorundayız. Burada her şeyi belediyeden beklememiz lazım. Destek gecesine katılarak, sizler Malatyaspor'un yanında olduğunuzu gösterdiniz. Eski futbolcuların alacaklarını ötelemeleri noktasında yönetim iyi bir çalışma yaptı. Transferin önü

büyük ölçüde açıldı. Ligin ikinci yarısına güçlü başlamak için transfere ihtiyaç var. İnşallah arzu ettiğimiz durum ortaya çıkar ve Malatyaspor'u ligde tutarız" şeklinde konuştu.

Gecede daha sonra AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak bir konuşma yaptı.

Ölmeztoprak, şunları kaydetti:

"Burada Malatyaspor'un içinde bulunduğu maddi ve manevi sıkıntıları görüşüp, çözüm önerilerini ortaya koyacağız. Bir spor kulübünü yönetmek zor ve fedakarlık isteyen bir iştir. Şuan ki yönetim Malatyaspor'un içinde bulunduğu sıkıntıları çözmek için büyük gayretler sarf ediyor. Yönetime bu noktada teşekkür ediyorum. Malatyaspor, ilimizde futbol anlamında genç yeteneklerin ortaya çıkmasına büyük katkı sağlıyor. Malatyaspor, kurulduğu günden bu yana aldığı başarılarla 7'den 70'e hepimizi sevince boğmuş,

sokaklara dökmüş, sohbetlerimizde gururumuz olmuştur. Malatyaspor'un sıkıntılarından kurtulup, eski başarılı günlerine geri dönmesi için destek vermeliyiz. Ayrı fikirlerde de olsak Malatyaspor hepimizi bir araya getiren ve kaynaştıran ortak paydamızdır. Malatyaspor, ortak sevdamızdır. Malatya, her zaman Malatyaspor'un yanında olmuş ve bundan sonrada Malatyaspor'un yanında olmaya devam edecektir. Ortak temennimiz olan Malatyaspor'u yaşadığı sıkıntılardan kurtarıp, daha iyi yerlere getirmeliyiz."

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin ise, Malatyaspor'un Malatyalıların ortak paydası olduğunu, herkesin Malatyaspor'a destek çıkarak, takımı hak ettiği yerlere getirmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatyaspor'un 44 yıllık geçmişinde büyük başarılar kazandığını kaydederek, "Olay ortada. Malatyaspor, Malatya'nın yüz akıdır. 44 yıllık geçmişe sahip olan Malatyaspor'u sıkıntılı süreçten kurtarmak için hep birlikte destek vermeliyiz. Yönetim, takımın kapanmaması için mücadele etti. Malatya Belediye Başkanımız da elinden gelen desteği verdi. Malatyaspor'un imajında sıkıntı var. Ben, bu toplantının takımın imajının düzelmesi adına önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu özlenen bir tabloydu. Takımın zor anlarında hep belediyemiz destek çıktı. Sahip çıkması da gerekiyor. Ancak sadece belediye desteğiyle olmaz, iş adamlarımız ve tüm Malatyalıların da takıma destek vermesi gerekiyor. İstanbul'da da bir toplantı yapacağız. Transfer noktasında önümüzde kısa bir süre var. Ben, inanıyorum ki, herkes takıma katkı verecektir" şeklinde konufadan mutlu ayrılırız."

Şavata'nın konuşştu.

Daha sonra konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Malatyaspor'a can suyu verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bir avuç Malatyalı buradayız. Malatyaspor'a can suyu olabilir miyiz? Diye bir toplantı yaptık ve bu gecede bir araya geldik. Malatyaspor yönetimi transferin önünü açabilmek amacıyla 6 bin kilometre yol kat etti. Daha sonrada bizle temasa geçtiler ve biz de elimizden gelen her şeyi yaptık. Yönetim, transfer yapabilmenin önünü açtılar ve bizden de can suyu istediler. Ben sağlıkçıyım.

Can suyunun ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir yudum su ve Malatyaspor'un bu suya ihtiyacı var. Salonda konuştuk ve destek konusunda müjdeli haberler aldık. Bilim Koleji 5 bin TL, Mavi Nokta Hastanesi 20 bin TL, Sevgi Tıp Merkezi 20 bin TL, Gözde Hastanesi 50 bin TL, İş adamı Turan Yeşilyurt 20 bin TL, iş adamı Ali Cüroğlu 25 bin TL vereceklerini söylediler. Ayrıca Mehmet Kavuk ağabeyimize de 10 bin TL yazıyorum" dedi.

Gecede bir konuşma yapan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, şunları kaydetti:

"Malatya hepimizin. Malatya, hepimizin ortak noktası. Ortak noktamızda farklı düşünürsek bir yere gelemeyiz. Spor dostluktur ve buraya siyaset girmesin dedik. Bu yüzden de bütün arkadaşlarımızla birlikte siyasi kimliğimizi bir yana bıraktık. Siyaset şapkasının da kimse tarafından giyildiğini sanmıyorum. Yönetim çok büyük emek verdi. Ben, eski yöneticilere sesleniyorum. Bizim adımıza görev yaptınız. Ama bu noktada kim hata yaptıysa cezasını çekmelidir. Takımın 10 milyon TL vergi borcu var. Vergi dairesi

eski yöneticilerin yakalarına yapışacaktır. Bugün bu kulüp ayağa kalkmazsa, vergi dairesi yakanıza yapışır. Daha kötü duruma gelmeden bu cenazeyi kaldıralım. Eski yöneticilerde takıma destek vereceklerdir, vermek zorundalar. Onların yardımını almak zorundayız. Bu bizim onurumuz, onların geleceğidir. Hep birlikte üzerimize ne görev düşüyorsa, yapmak zorundayız. Namusumuz ayakta kalsın, küme düşmesin. Bu cenazeyi ayağa kaldırmak hepimizin görevidir."

Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, salonda ve gelen telefonlarla maddi destekleri toplamaya başladı. Salonda bulunan ve takıma bin TL destek verdiğini açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ömer Ekici, "Burada söz hakkı siyasilere veriliyor. Siyasetçilerden çözüm bekleniyor. Malatyaspor'un düştüğü durum üzüntü vericidir. Bu duruma düşmesinde belediye başkanı ve milletvekillerinin gerekli hassasiyeti göstermemesini de bir neden olarak görüyorum. Malatya'da

bazı kişilere önemli rant sağlayan araziler verildi. Onlardan bağış istenmelidir. İnşallah bu toplantı bir umut olur ve Malatyaspor hak ettiği yere gelir" şeklinde konuştu.

Daha sonra TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç söz istedi. Erkoç, Malatyaspor'un, Malatyalıların ortak sevdası olduğunu ifade ederek, "Biz, TSO olarak her zaman Malatyasporumuzun yanında olduk. Bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz. Şuanda yaşanan sıkıntıları yakinen biliyorum. Malatyaspor'un bu durumlara düşmesini arzu etmezdik. Ancak oda olarak Sanayi Bakanlığımızın talimatı dolayısıyla yardım yapmamız söz konusu değildir. Ancak burada yardımda bulunan iş adamları bizim üyelerimiz. İş adamlarımızla

ve üyelerimizle bir araya gelerek, Malatyaspor için toplayacağımız yardımları komisyona ileteceğiz" dedi.

Erkoç'un konuşmasından kısa sfadan mutlu ayrılırız."

Şavata'nın konuşüre sonra bir grup taraftar, "Malatya'yı satanı biz de satarız, TSO dışarı" sloganları attı. Tezahüratların dozunun artması üzerine TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, salonu terk etmek istedi. Ancak araya giren Milletvekilleri Erkoç'u yerine oturtmak istedi. Bu sırada İl Genel Meclisi Başkanı ve Milletvekilleri taraftarların yanına giderek, susmalarını istedi. Ancak salondaki tansiyon bir türlü inmedi. Şavata da, "Bu kafayla bir yere gidemeyiz" diyerek, destek gecesinin sona erdiğini

açıkladı. Destek gecesine gelenler salonu terk etti.

MALATYASPOR'A DESTEK GECESİ KÖTÜ BİTTİ
MALATYASPOR'A DESTEK GECESİ KÖTÜ BİTTİ
MALATYASPOR'A DESTEK GECESİ KÖTÜ BİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 01:38:05
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 12:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?