4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Devlet Hastanesi'ne hayırsever eli

Malatya Devlet Hastanesi'nin koğuş sistemi şeklindeki odaları, Yardım Sevenler Derneği'nin kampanyası ile yeniden çift oda şeklinde dizayn ediliyor.

Yardım Sevenler Derneği'nin Devlet Hastanesi'nde “1 Oda da Sen Döşet” adlı kampanyası kapsamında 4 oda yeniden düzenlenirken 6 oda içinde çalışma başlatıldı.

Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törene Devlet Hastanesi Başhekimi Vahap Boztepe, Yardım Sevenler Derneği Başkanı Ayten Kılıçaslan ve dernek üyeleri, oda yaptıran Palancı ailesi ve davetliler katıldı.

Yardım Sevenler Derneği Başkanı Ayten Kılıçaslan, geçtiğimiz yıl Kız Yetiştirme Yurdu'nda başlattıkları oda yaptırma kampanyasının iyi bir şekilde sonuçlandığını hatırlatarak, bu yılda Devlet Hastanesi'nde kampanya başlattıklarını söyledi. Kılıçaslan, bu nedenle ilk aşamada yaptırılan 4 odadan 1 tanesini eşi Turhan Kılıçaslan ile birlikte yaptırarak kayınvalidesi Taliye Kılıçaslan anısına düzenlediklerini belirtti.

Diğer 3 odanın da İstanbul'da faaliyet gösteren Malatya Pazarı'nı işleten Palancı ailesinin yaptırdığı öğrenildi. Palancı ailesi adına törene katılan Metin Palancı, böyle bir hayır hizmetinde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, 3 odayı Mualla Palancı, Fatma Palancı ve Hüseyin Palancı anısına yaptırdıklarını kaydetti. Metin Palancı, aile büyüklerinin anısını yaşatmak adına 6 odayı daha düzenleyeceklerini ifade etti.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe ise, şanslı bir başhekim olduğunu söyleyerek, hayırseverlerin hastaneye bulundukları katkıdan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Dr. Boztepe, koğuş sisteminden odalı, 2 yataklı, televizyonlu, buzdolaplı standartlar ölçüsündeki odalara kavuştuklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?