3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Devlet Tiyatroları'nın oyunlarına ilgi

Malatya'da kurulan Devlet Tiyatroları'nın oyunlarının kapalı gişe oynadığı belirtildi. 

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, 19 Aralık 2008 tarihinde Kalatya'da açılan Devlet Tiyatroları'nın, her hafta bir oyunla hemşehrilerinin karşısına çıktığını hatırlattı. Özbay, "Oyunlara sanatseverlerin gösterdiği ilgi nedeniyle 15 gün sonrasının biletleri bulunmuyor. Öğrenci 2 TL ve sivil 3 TL'den satılan biletler internet kanalıyla da alınabiliyor. Bu hafta da 'Asiye nasıl kurtulur?"adlı oyun sahnelenecektir' dedi.
Vasıf Öngören'in yazıp, Abdullah Ceran'ın yönettiği "Asiye Nasıl Kurtulur" adlı oyun 

Malatya Sabancı Kültür Sitesi'nde 30 Ocak Cuma ve 31 Ocak Cumartesi günü sahneye konulacak. Oyun, cuma günü 20.00'de, cumartesi günü 14.00 ve 20.00'de başlıyor. Oyunu, Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncuları sahneye koyacak. Oyunun dekor tasarımını Şuar Şeylan, giysi tasarımını Mihriban Oran, ışık tasarımını Yakup Çartık, müziğini Hüseyin Çebi, müzik direktörlüğünü Z. Göknur Kara, dans düzenini Deniz Çığ ve asistanlığını Meltem Yücesal ile Elif Nutku yapıyor. Sahne amiri Sedak Parlakgün, kondüvit Olcaytu Gönder, ışık kumanda Yasin Şimşek ve Ferhat Tahsin Şimşek, suflöz Dilek Çolak. Oyunda rol alan isimler Arzu Tan Bayraktutan, Ayşegül Günay Demir, Elif Nutku, Kamil Korunan, Taner Turan, Ömer Naci Topçu, Bülent Çiftçi, Harun Türköz, Levent Uzunbilek, Berrin Kulya Balkanlar ve Süheyla Elbaş. Asiye Nasıl Kurtulur? oyununun ana temasının ise şöyle belirtildi: 

"Günümüzde her gün tüm basın-yayın organlarında onlarcasına tanık olduğumuz kadın ve kadın sorunlarına yönelik haberlerin bir açısını ele alan "Asiye Nasıl Kurtulur?" özellikle kadının ekonomik ve toplumsal özgürlüğünü tam kazanamadığı ülkelerdeki bir yaraya değinmekte. Asiye ve Asiye gibi yolunu çizmekte zorlanan ve erkek hegemonyası tarafından devamlı sömürülen kadınların birçoğu hiç istemedikleri ve seçmedikleri bir yolda hayatlarını devam ettirmek zorunda kalıyorlar."

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 15:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?