4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Devlet Tiyatrosu mutlu etti

Malatya'ya yerleşik Devlet Tiyatrosu'nun kurulması memnunlukla karşılanırken, bundan böyle her hafta sonu oyunların sahneleneceği bildirildi. 

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, yaptığı açıklamada, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne bağlı Malatya Devlet Tiyatrosu, kuruluşunu tamamlayarak, ilk perdesini Deli Dumrul oyunu ile 19 Aralık günü açtı. Böylece Malatya'daki eksiklik giderilmiş oldu" dedi. 

Yerleşik tiyatronun önümüzdeki günlerde kurulacağını ve bunun çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Özbay, "Bizim şansımız diğer devlet tiyatroları kurulu illerden daha şanslıyız. Çünkü, devlet tiyatrosu yerleşik olan illerde senede 5-6 oyun sahnelenir. Biz ise Eylül ile Mayıs arasında 28 oyun seyredeceğiz. Daha şanslıyız" ifadelerini kullandı. 

İnternetten Devlet Tiyatroları'nın aylık programlarını takip edip,vatandaşların internet kanalıyla biletlerini alabileceklerini vurgulayan Özbay, "Salonların boş kalmaması gerekiyor. Cuma ve cumartesi günleri tiyatro sahnelenecek. Öğrenci 2 YTL, sivil 3 YTL olarak tiyatro biletleri satılıyor" dedi. 

İlk oyunun Deli Dumrul ile perdelerin açıldığını ve ikinci oyunun da Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından 60 kişilik ekiple Kanlı Nigar'ın sahneleneceğini söyleyen Derviş Özbay, "Amaç, tiyatro severlere kaliteli oyunlar izlettirmektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:36:23
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 14:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?