6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Devlete kızdı hayvanları ölüme terketti

Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Çengelliköy'de besici İbrahim İnce, TARET Projesi kapsamında başlattığı büyükbaş hayvan besiciliğinde devletin vaatlerini yerine getirmediğini ileri sürerek protesto amacıyla 25 hayvanı dağdaki ağaçlara bağlayıp ölüme terk etti.

İbrahim İnce, TAR- ET Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sözleşmeli Besicilik Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl 40 bin YTL krediyle besicilik yapmaya başladı. Proje kapsamında devletin vaatlerini yerine getirmediğini savunan İnce, 25 büyükbaş hayvanını dağdaki ağaçlara bağlayarak ölüme terk etti. İnce, "Proje, veterinerlik ve hayvanların kesimi için destek vaat edildi.

Ancak, proje ve veterinerlik desteği alamadık. Nisanda 9 hayvanım öldü. 27 bin YTL'lik sigorta parasını alamadım. Hayvanlar 1 Ekim'de kesilecekti ama kesmediler" diyerek kendisine haksızlık yapıldığını savundu. Tarım Kredi Kooperatif Bölge Müdürü Ahmet Boyraz ise "Devletin bir programı var, herkes istediği gibi davranamaz. Nasıl istiyorsa öyle yapsın." diye konuştu. Hayvanların sağlığını kontrol için köye veteriner gönderildi.

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 05:09:16
Güncelleme :7 Kasım 2007 Çarşamba 10:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?