4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Dilencilere gün doğdu

Malatya'da Ramazan ayının başlamasıyla birlikte dilenci sayısında artış oldu. 

Çevre illerden dilenmek amacıyla Malatya'ya gelen dilenciler Ramazan ayının başlamasıyla birlikte şehir merkezi ve cami çevrelerinde toplanmaya başladı. Konuyla ilgili olarak zabıta ekipleri ise denetimlerini sıklaştırdı. Ramazan ayında özellikle cami çevrelerinde uygulama yapan zabıta ekipleri dilencilere göz açtırmamakta kararlı. Yıl başı tibariyle dilencilere karşı mücadele veren zabıta ekipleri Ramazan ayı içerisinde yedi dilenci hakkında işlem yaparak, 134 YTL para ele geçirdi. 

Zabıta müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Teravih namazları çıkışını bekleyen dilenciler, vatandaşlardan dini duygularını istismar ederek, para topluyorlar. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte dilencilerde de bir artış söz konusu oluyor. Bu nedenle zabıta müdürlüğü olarak denetimlerimizi artırdık. Özellikle çevre illerden dilenmek için Malatya'ya gelen dilenciler şehir merkezlerinde ve cami çevrelerinde toplanıyor. Biz yakaladığımız dilencilerin üzerlerindeki paraları alarak, geldikleri yerler belliyse oralara gönderiyoruz. Biz insanlarımızdan dilencilere para vermemelerini istiyoruz. Şu ana kadar yedi dilenci hakkında işlem yapıldı ve 134 YTL para ele geçirildi" denildi. 

Yıl başından bu yana dilenciler hakkında yapılan işlemler ise şöyle; “Ocak ayı 10 dilenci hakkında işlem ve 159.05 YTL, Şubat 10 dilenci hakkında işlem ve 29.40 YTL para, Mart 19 dilenci hakkında işlem ve 187.75 YTL para, Nisan 17 dilenci hakkında işlem 192.80 YTL para, Mayıs 10 dilenci hakkında işlem 798 YTL para, Haziran 7 dilenci hakkında işlem ve 51 YTL para, Temmuz 22 dilenci hakkında işlem ve 293 YTL para, Ağustos 11 dilenci hakkında işlem ve 97 YTL para.”

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 18:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?