30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Din görevlilerinden eğitime destek

DİN GÖREVLİLERİNDEN EĞİTİME DESTEK

Malatya İl Müftülüğü kardeş okul projesi çerçevesinde kendilerine kardeş seçilen okullarda okuyan bazı öğrencilere burs ve hediye verdi.

"Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın" kampanyasına destek veren Malatya il merkezindeki din görevlilerinin gönüllü olarak yaptığı bağışlar ile 16 kız çocuğuna ayda 40 TL burs verilecek.

İl Müftülüğünün 3 yıldır kardeş okul edindiği Göller Köyü İlköğretim Okulu, Karagöl İlköğretim ve Karakaş Çiftliği Köyü İlköğretim Okulu'nun bazı öğrencileri, öğretmen ve öğrenci velileri İl Müftüsü Yusuf Gül'ü ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Üç yıldır devam eden kardeş okullarına yönelik yardım ve ziyaretlerin devam edeceğini ifade eden Gül "Malatya merkezde bulunan din görevlilerimiz ve daire personelimiz "Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın" kampanyasına aktif olarak destek vermekteler. Bizler din görevlilerimizin bu yardımlarını kendi kardeş okullarımızda uygun görülen kız çocuklarımıza vermek istedik. Böylece kardeş okullarımızda okuyan 12 öğrenciye merkezde de 4 öğrencimize aylık 40 TL burs vermeye başladık. Bu gün Aralık ve Ocak aylarının

bursları olan 80 TL ile Diyanet Vakfı yayınlarından oluşturduğumuz çocuk kitaplarından bir set hediye ettik. Bundan böyle bu çocuklarımızın eğitim ve öğretimleri devam ettiği müddetçe bu burslar devam edecek ve ayrıca kendi imkanlarımız ölçüsünde kardeş okullarımızla ilgili ziyaret, maddi ve manevi desteğimizde devam edecektir inşallah" diye konuştu.

Konuşmanın ardında çocuklara burs ve hediyeler verildi.

DİN GÖREVLİLERİNDEN EĞİTİME DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:12:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 13:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?