3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Din görevlilerine seminer verildi

Malatya İl Müftülüğü tarafından 2009 yılı Yaz Kur'an Kursları'nda görev alacak Din Görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik hazırlık seminerleri verilmeye başlandı.


İlk olarak 98 Kur'an Kursu öğreticisinin alındığı seminer İl Müftülüğü konferans salonunda bu hafta gerçekleşti. Bir hafta devam eden seminerde İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe, Müftü Yardımcısı Ünal Tan, Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Yılgın, Eğitim Uzmanı Hekim Ağırbaş görev aldılar. İl Müftüsü Sönmezoğlu, "Her yıl yaz Kuran Kurslarımız başlamadan görevlilerimizi seminerlere tabi tutuyoruz. Hızla değişen bir dünyada durağan bir metodla hep aynı teknik ve yöntemlerle,
güncelleşmemiş bilgilerle sağlıklı bir eğitimin gerçekleşmesi mümkün değildir. Bizler bu seminerlerle hem güncel bilgilendirmeler ve gelişmeleri yapmış oluyoruz hem de pedagojik formasyon bilgilerimizi tazelemiş oluyoruz. Bu seminerleri işin uzmanı arkadaşlarımızla görev dağılımı yaparak gerçekleştiriyoruz" dedi.


Sönmezoğlu, Yaz Kuran Kursları'nda görsel, işitsel materyallerin kullanılmasının önemine dikkat çekip, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanıp gönderilen DVD'lerin tanıtılmasına dair bilgiler verdi. Ayrıca Yaz Kuran Kursu'nda öğreticiye düşen görev ve sorumluluklar, kurs sistemine uygun eğitimin gerçekleşmesi ve harflerin güzel ve doğru telaffuz edilmesi anlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 17:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?