30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Dink'in hayali gerçek oluyor

HRANT DİNK'İN HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Agos Gazetesi Genel Yayın Müdürü Hrant Dink'in bir hayali gerçek oluyor. Malatya'da doğduğu evin mahallesinde bulunan Taşhoron Kilisesi'nin onarımının yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Malatya Merkez Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan tarihi Taşhoron Kilisesi'nin, Malatya Valiliği Kültürel Değerleri Değerlendirme ve Koruma Birliği'nin (KUDEB) girişimleri sonucu onarımının yapılacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıkları'nın Koruma Kurulu'ndan karar çıktığı ve tarihi Taşhoron Kilisesi'nin onarılacağı ifade edildi.

Taşhoron Kilisesi'nin onarılması için proje çalışmasının koordinatörü olan Yüksek Mimar ve Restoratör Nüvit Bayar, ilk önce rölöve ve restitasyon çalışması yapacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu Mahallsi Muhtarı Mustafa Şahin ise, "Burasının restore edilmesi için hemşehrimiz Turgut Özal'ın sağlıında Ankara'ya gidip, mecliste rahmetliye dilekçe vermiştim. . O zaman şartlar iyi değildi. Bugün şartlar o günlere göre düzeldi ve Taşhoron Kilisei'nin onarılması kararı çıktı. Çizim çalışmaları başlatıldı. 4-5 ay sonra da restore çalışmasına başlanılacak. Bunda ameği olan sayın valimiz Doç. Dr. Ulvi Saran'a teşekkür ederiz" dedi.

Çavuşoğlu Mahallesi'nde doğan Agos Gazetesi Genel Yayın Müdürü Hrant Dink'in sağlığında, Taşhoron Kilisesi'nin onarılması için çalışma yaptığını ancak o zaman maddi imkan bulumadağını söyleyen Muhtar Şahin, "Burasının restore edilmesi için geçmişte Hrant Dink ile bir görüşmemiz de oldu"ifadelerini kullandı.

Yıllardır kapısı taşla örülüp kapatılan ve içine girilemeyen tarihi Taşhoron Kilisesi'nin onarılması için kapısının açılması ve içerisinde çalışmaların başlatılması mahalle halkını da memnun etti.

HRANT DİNK'İN HAYALİ GERÇEK OLUYOR
HRANT DİNK'İN HAYALİ GERÇEK OLUYOR
HRANT DİNK'İN HAYALİ GERÇEK OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 13:04:03
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 13:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?