7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Dink'in mezarına doğduğu evden toprak

Uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dink'in mezarına konması için Malatya'da doğduğu evin bahçesinden alınan toprak İstanbul'a gönderildi. 

Malatya'nın Salköprü Mahallesi'nde 1954 yılında kerpiçli evde doğan Hrant Dink'in doğduğu eve giden Salköprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez, bahçe içerisinden bir kavanoza toprak doldurdu. Hrand Dink'in 7 yaşına kadar kendi mahallelerinde kaldığını belirten Muhtar Dönmez, toprağı doldurduğu kavanozu daha sonra bir kargo şirketiyle Agos Gazetesi'ne gönderdi. 

Hrant Dink'in ölümünden dolayı çok üzüldüklerini belirten Muhtar Dönmez, "Toprağı doğduğu evin bahçesinde alıp gönderdim. Bunu mutlaka mezarına koysunlar" dedi. 

Dönmez, toprak dolu kavanozla birlikte Agos Gazetesi'ne bir de mektup göndererek, mahalle sakinleri olarak olaydan dolayı üzüntülü olduklarını belirtti. Dönmez'in mektubunda şu ifadeler yer aldı: 

"Merhum Hrant Dink mahallemiz sakinlerindendi. Yaşanan olay bizleri derinden üzmüştür. Sevgili Hrant Dink'in doğduğu ev halen ayakta durmaktadır. Evinden aldığımız bu toprağın, merhumun mezarına konması mahalleli olarak bir beklentimizdir. Acınızı paylaşıyoruz."


İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 18:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mervecan IP: 88.235.34.xxx Tarih : 24.01.2007 13:02:18
mrb öncelikle böyle zihniyetli insanlar yetişdırdigimiz için çok üzgünmüm bizler bu bayrak altında yasıyoruz alevisi kurdu turku lazı çerkezi hırıstıyanı bizi kimse bölemez bundan çok üzüntü duyuorum bizler türkiyede yasıyosak herkesime saygımız olmalı bugün bi hrat gider bin hrat gelir hrat üzanan eller kırılsın burda kimseyi ayrım yapmadan yasayalım bu insanlarıda kınıyorum ben malatyalıyım basına polise askere uzanan eller kopsun sidetle kınıyorum saygılar