3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Diyanet-Sen başkanlık seçimi sonuçlandı

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Malatya Temsilciliği 1. Olağan Genel Kurulu'nda Başkan Mehmet Refik Metin güven tazeledi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen kongreye Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun yanı sıra Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile din görevlileri katıldı.

Divan başkanlığının oluşturulmasının ardından Başkan Mehmet Refik Metin bir konuşma yaptı. Sendikacılığın öneminden söz eden Metin, Diyanet-Sen'in ücret değil hizmet sendikası olduğunu söyledi. Metin, camialarını ilgilendiren tüm konularda diğer sivil toplum kuruluşlarıyla beraber hareket ettiklerini dile getirdi.

Kongrede konuşan Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, sendikacılığı siyaset sendikacılığından arındırıp hizmet sendikasına dönüştürdüklerini belirtti. Sorunların kavgayla değil diyalogla çözümünden yana olduklarını vurgulayan Yıldız, fahri görevlileri kadro statüsüne kavuşturduklarını ifade etti. İlahiyat ön lisans diplomalarında şerhin kaldırılmasını sağladıklarını da anlatan Yıldız, her üyeye ferdi kaza sigortası yaptırdıklarını dile getirdi. Yıldız, yaz kurslarında görev alan din görevlilerine ders ücreti sağladıklarını söyledi.

Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise, din görevlilerinin büyük bir vazife ifa ettiklerini dile getirdi. Derneklere, vakıflara ait lojmanların kiradan muaf tutulması noktasında sendikadan yardım isteyen Sönmezoğlu, fahri 4-B'lilerin kadroya geçirilmesi hususunda da girişimde bulunulmasını talep etti. Sönmezoğlu, yatılı Kur'an kurslarına önem verilmesi, ödenek ayrılması ve kimlik kazandırılması konularında da destek istedi.
Kongre sonunda başkanlık görevine Mehmet Refik Metin getirildi.

Yönetim kurulu şöyle: Sekreter Mehmet Yüksel, Teşkilat Sekreteri Şükrü Gezen, Mali Sekreter Abdulkadir Ateş, Mevzuat Sekreteri Halil Kılavuz, Eğitim Sekreteri Muhsamettin Gürsul, Araştırma ve Dışilişkiler yetkilisi Sinan Eraslan.

Denetleme Kurulu: Mehmet Demirbaş, Mustafa Yılmaz, Necmettin Ceylan. Disiplin Kurulu, Hüseyin Bayrak, Abdullah Bekiroğlu, Abdussamet Tokma.
Üstkurul Delege Listesi: Mehmet Refik Metin, Mehmet Yüksel ve Halil Kılavuz.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 17:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?