7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Doğalgaz çalışmaları sürüyor

Makina Mühendisleri Odası Malatya Temsilcisi Erdal Yavaş, doğalgaz çalışmalarının takipçisi olduklarını söyledi. 

Malatya’da Aşiyan Lokantası'nda basın toplantısı düzenleyen Makine Mühendisleri Odası temsilcisi Erdal Yavaş, doğalgaz çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yavaş, Malatya şehir içi doğalgaz lisansını alan Pegaz Şirketi'ne bazı sorular içeren yazı gönderdiklerini ancak henüz cevap alamadıklarını belirtti. Malatya'nın bir bölümüne döşenen ve yaklaşık 5 bin abonenin yararlandığı doğalgaz çalışmalarının denetimiyle ilgili sorular üzerine Yavaş, "Doğalgaz çalışmalarının takipçisiyiz, sıkıntının farkındayız" dedi. 

Pegaz Şirketi'nin Malatya doğalgaz döşeme ve işletme lisansını Aksa Şirketi'ne devretmesiyle ilgili kendilerine resmi bilgi gelmediğini ve bu konunun henüz Enerji Piyasası Denetim Kurulu (EPDK) tarafından onaylanmadığını bildiklerini dile getiren Yavaş, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir özel şirket işbirliğiyle açılan doğalgaz kaynakçılığı kursuyla ilgili soruları da yanıtladı. Kursa katılanların sınava tabi tutulmasından sonra belge verildiğine dikkat çeken Yavaş, "İşi öğrenmeyen ve gereği gibi yapmayana zaten sertifika verilmez" şeklinde konuştu. 

Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen doğalgazla ilgili toplantıya Pegaz ve Aksa şirketlerinin katıldığını öğrendiklerini ifade eden Yavaş, "Oda olarak davet edilmediğimiz için bu toplantıya katılmadık. Bizler de davet edilmeliydik. Katılmadığımız toplantı hakkında da yorum yapmamız yersiz olur" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 18:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gunaydurmaz IP: 88.241.35.xxx Tarih : 28.03.2007 14:45:15
Malatya dogu bolgesinin incisi her gelen yenilige hakkidir.Bende malatyaliyim gurur duyorum calismanizin biran evel hizlamasini diliyorum. BASARILAR saygilarimla