6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Doğalgazdan 8 kişi zehirlendi

Malatya'da, doğalgazdan bir ailenin 8 ferdi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, olay, Zaviye Mahallesi'nde meydana geldi. Doğalgaz zehirlenmesi sonucu, Semra Bektaş (16) Hatice Aslan (56), Havva Erol (51), Muhammet Çakman, Hacer Aslan, Hatice Bektaş, Mehmet Aslan ve Mehmet Bektaş bunaltı ve baş ağrısı teşhisiyle 112 Acil Servis ambulansıyla devlet hastanesine kaldırıldı. 

Burada yapılan ilk müdahaleleri sonrası Semra Bektaş, Hatice Aslan, Havva Erol, Muhammet Çakman, Hacer Aslan, Hatice Bektaş ve Mehmet Bektaş yatarak tedavi altına alınırken, Mehmet Aslan ise ayakta yapılan tedavi sonrası taburcu edildi. 

Yaşanılan olay sonrası açıklama yapan ve ayakta tedavi gören evin reisi Mehmet Aslan, yemekten zehirlenmediklerini belirterek, "Yediğimiz yemek normal bir yemek. Zehirlenecek seviyede değildi. Biranda baş ağrısı ve bunaltı başladı. Daha sonra kusmaya başladık. Çocuklar hasta olduğu için doğalgaz seviyesini yükselttik. Bundan sonra ağrılar başladı" dedi. 

Devlet Hatanesi Kardiyoloji Uzmanı Halil Aslan ise hastaların ilk bulgulara göre yemekten zehirlenmediklerini tespit ettiklerini belirterek, "Vakalar, yemek zehirlenmesi değil. Tahminimizce doğalgaz zehirlenmesi. Şimdilik bunu söyleyebiliriz. Ama net olarak yapılacak tetkikler sonrası açıklama yaparız. Ama, doğalgaz olma durumu var" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 20:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?