3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Doğanşehir kendi taşını üretecek

Malatya'nın Doğanşehir İlçe Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan kilitli taş üretim makinelerini belediyenin imkanlarıyla onararak faaliyete geçirdi.


Tavşantepe mevkiindeki kilitli taş üretim tesislerinde atıl şekilde bekleyen kilit taş makinelerini Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman onararak hizmete sundu.

Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, "Atıl durumda olan Kilitli Taş Şantiyemiz kendi personellerimiz tarafından onarıldı. Eksik olan parçalarını dışarıdan temin etmek suretiyle kilitli taş üretmeye başlıyoruz. Kendi İlçemizin ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra diğer altı beldemize kilitli taş ihtiyacını da karşılamayı düşünüyoruz.

Bu şantiyemiz günde 8 saat çalışırsa yaklaşık bin 400 kilitli taş üretecektir. 7 yıldan beri çürümeye terk edilen kilitli taş şantiyemizi çalıştırıp hem belediyemize ekonomik olarak katkı sağlayacağız, hem de ilçemizin ihtiyacı olan mahalle ve caddelere kilitli taşla döşenecektir. Yılda 5 kilometre, 5 yılda 25 kilometre kilitli taş döşemeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?