4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Doğanşehir'de anne-baba eğitimi

Doğanşehir ilçesinde ilk kez anne ve baba eğitimi düzenlendi.

Doğanşehir Muammer Şahin Zafer İlköğretim Okulu, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma ekibi tarafından düzenlenen 'Okul öncesi eğitim ve önemi' konulu seminere büyük katılım sağlandı.

Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen seminerde, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taşkın Yıldırım tarafından, anne babalara erken çocukluk dönemi özellikleri, anne ve babaların bu dönemde çocuklarına karşı nasıl bir tutum içinde olmaları gerektiği ve nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı.

Seminerin ikinci bölümünde ise okul öncesi eğitimin önemi ve gerekliliği üzerinde duruldu. Son olarak anne ve babaların sorularını cevaplayan Yıldırım, okul öncesi eğitimin çocukların okula adapte olmasındaki önemini anlattı. Çocukların gelişimi ve eğilimlerinin 0-6 yaş arasında şekillendiğine işaret eden Yıldırım, anne ve babaların çocuklarını mutlaka ana okuluna göndermelerini tavsiye etti.

Seminer sonunda, Yrd. Doç. Dr. Taşkın Yıldırım'a seminere katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Seminere katılan anne babalar bu tür eğitim programlarının kendilerine çok faydalı olduklarını belirterek, bu tür seminerlerin daha sık yapılmasını istediler.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 17:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?