3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Doğanşehir'de köpekler kısırlaştırılıyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde sokak köpekleri belediye ekipleri tarafından kısırlaştırılıyor.

Doğanşehir'de özellikle yaz aylarında halkı tedirgin eden başı boş sokak köpekleri belediyenin İstanbul'da bulunan Denge Veterinerlik Hizmetleri şirketi ile protokol imzalayarak ilçede bulunan başı boş köpekler kısırlaştırılıyor.

Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, sabahları yürüyüş yaparken her tarafta köpek olduğunu bu köpeklerin başka yerleşim alanlarından getirilip bırakıldığını aktararak, kısırlaştırma işlemlerinin belde ve köylerde yapmanın da daha güzel olacağını kaydetti.

İlçede bulunan tüm başıboş köpeklerin kısırlaştırıldığını belirten Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman "İlçede çevre yerleşim yerlerinden getirilip, bırakılan köpekler vatandaşlarımızın haklı olarak tepkisine yol açıyordu. Başı boş hayvanlar için bütçe ve imkanlarımız dahilinde çağımıza uygun yöntemlerle bu sorunu çözmek adına merkezi İstanbul'da bulunan Denge Veterinerlik Hizmetleri Şirketi ile bir protokol yapılarak şirkete ait mobil kısırlaştırma aracı ve yakalama ekibi ilçemize getirilerek sokak köpekleri bu uzman takip tarafından yakalanarak kısırlaştırılıyor. Periyodik zamanlarda bu uygulamalara devam edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 18:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?