4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Doğanşehir'de Yeşilay Haftası

Doğanşehir ilçesinde Yeşilay Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Lisesi Konferans Salonu'nda toplanan öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirilen programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Öğrenciler, arkadaşlarına alkol ve alkollü içeceklerin zararlarını anlattı.

Öğrencilerden Osman Demirtaş, "Yurdumuzda alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanmaya karşı olanlar 5 Mart 1920 tarihinde Hilali Ahdar Derneği'ni kurdular. Hilal - ay , ahdar - yeşil anlamındadır. Hilali Ahdar, daha sonra Yeşilay adını aldı. Yeşilay Derneği'nin kuruluş tarihini içine alan 1 - 7 Mart arası ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Bu haftada alkollü içkilerin, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır" dedi.

Demirtaş, "Sigaranın zararları, alkollü içkiler, uyuşturucular insanda zamanla alışkanlık meydana getirir. Alkol almayı alışkanlık haline getirenlere alkolik denir. Alkolikler kazançlarını içkiye verirler. Çevrelerini rahatsız ederler. Bu yüzden alkolikler toplum içinde sevilmezler, sayılmazlar. İçki ve uyuşturucu kullanımı aile düzenini bozar" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Erdi Talu ise, "Yeşilay Haftası boyunca öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulayalım. Kötülüklerin anası olan uyuşturucu ve alkollü içkilerden uzak duralım" mesajını verirken öğrencilerden Harun Canpolat ve Murat Koyun da, Yeşilay ile ilgili olarak şiir ve Yeşilay marşını okudular. Ebru Erbaş ise Yeşilay ile ilgili güzel sözleri okudu.

Program daha sonra yapılan slayt gösterileri ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 10:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?