30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Doğduğu beldede sergi açtı

DOĞDUĞU BELDEDE SERGİ AÇTI

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Polat beldesinde emekli polis memuru Süleyman Turan 30 adet yağlı boya tablodan oluşan 20. kişisel sergisini açtı.

Muammer Şahin İlköğretim Okulu Salonu'nda düzenlenen sergiye, Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, Polat Beldiye Başkanı İsmet Güzel, ilçe garnizon komutanı Harun Yılmaz, ilçe Milli eğitim müdürü Dursun Ergen, emniyet müdürü Abdulkadir Karakuş, daire amirleri, müdürler ve vatandaşlar katıldı.

Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, serginin açılışında yaptığı konuşmada, "Süleyman Turan'ın sergisini çok anlamlı buluyorum. Teşekkür ediyorum" dedi.

Sergiyi açın Süleyman Turan ise konuşmasında "Polat'ta doğdum. Polat'ta okudum. Resim yapmaya yağlı boya çalışması olarak 20 yıl önce başladım. Bir tabloyu bazen bir günde bazen de bir haftada yapıyorum. Bu güne kadar 800 tablo yaptım. 20 tane sergi açtım. 20. sergim bu. Sergimi köyüme vefa borcum olarak köyümde açtım. Amacım okul öğrencileri görsünler sanata ilgileri olan öğrencileri teşvik etmek çocuklar sergilere gidemez amma sergiyi ben köyüme taşıdım mutluyum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 18:01:03
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 18:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?