4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Doğu garajı tamamlanıyor

Revaklı olarak inşa edilmesiyle sembol bir eser olarak da değerlendirilen garajın yakın zamanda hizmete gireceği kaydediliyor.

Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan ve doğu bölgesindeki ilçe, belde ve köylerden gelen toplu taşıma araçlarının bekleme yapacakları Doğu Garajı tamamlanma aşamasına geldi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı daire müdürleriyle birlikte Doğu Garajı'nda incelemelerde bulundu. Garajdaki bölümleri tek tek gezen Başkan Çakır, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mimarisiyle de dikkat çekiyor

Çevre yolu yanı başındaki Şehit Fevzi Mahallesi'nde yaklaşık 6 dönümlük bir alan üzerinde inşa edilen Doğu Garajı, ismine uygun olarak doğu mimarisiyle dikkat çekiyor. Oval olarak ve revaklı bir şekilde projelendirilip uygulanan garajın bünyesinde 39 adet işyerinin yanı sıra kafeterya, market, otopark ve idari bina gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.

6 blok halinde inşa edilen Doğu Garajı'nın 2 bin 380 metrekarelik açık otopark alanı bulunuyor.

Kısa sürede hizmete gireceği belirtilen garajın özellikle trafik yoğunluğu açısından bölgede önemli bir rahatlama sağlayacağı ve Malatya merkeze gelen vatandaşların şehre ulaşımlarının oldukça kolaylaşacağı belirtiliyor.

..
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı 18:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?