30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Doğuştan tekvandocu kardeşler

DOĞUŞTAN TEKVANDOCU KARDEŞLER

Tekvando Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda birinci olarak altın madalya alan 18 yaşındaki Tansu Burak, ikiz kardeşlerinin desteğiyle Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Alanya'da gerçekleştirilen Tekvando Türkiye Büyükler Şampiyonasına ilk defa katılan ve 62 kilogramda şampiyonluk unvanını kazanan 18 yaşındaki Tansu Burak, kendisinden küçük ikiz kardeşleri Ahmet ve Mehmet ile antrenman yapıyor. Desen Spor Kulübü'nde kardeşleriyle çalışan şampiyon, evde de kardeşleriyle tekvando yapıyor.

Tekvando Türkiye Büyükler Şampiyonu Tansu Burak, Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını belirterek, çalışmaların iyi gittiğini, Avrupa Şampiyonasında başarılı olmak istediğini söyledi. Burak, çalışmalarında kardeşlerinin kendisine büyük faydasının olduğunu kaydederek, "Bana çok artıları var. Çünkü antrenmanlarda hep onlarlayım. Boy ve fiziklerimizin de olması çalışmalarda birçok fayda sağlıyor. Kardeşlerimin erkek olması nedeniyle onların sertliğine dayanıyorum. Dolayısıyla da karşılaşmalarda bayan

rakiplerim bana çok hafif geliyor. Erkek kardeşlerimin bana bu yönden birçok artıları var. Umarım benimde onlara vardır. Sonuçta herkes tek başına antrenman yaparken, ben kardeşlerimle yapıyorum ve onlar benim psikolojimden anlıyor. Ne zaman sıkılırsam ve antrenman yapamazsam bana büyük destekleri oluyor. Bazen de onlara içimi döküyorum, onlarda bana aynı şekilde içlerini döküyorlar. Kardeşlerimin yanımda olması çok güzel bir duygu, her şeyimiz beraber oluyor" dedi.

Tansu Burak, 'Evde de antrenman yapıyor musunuz?' sorusuna; "Evde antrenman olmuyor. Birbirimize kızınca arada tekvando yapıyoruz" diyerek esprili bir dille yanıt verdi.

Tansu'nun kardeşi Ahmet Burak ise, ablalarının şampiyon olmasının aile olarak kendilerini çok sevindirdiğini ifade ederek, "Ablamı gerektiği gibi çalıştırmak için uğraşıyoruz. İlerde de daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Tansu'nun diğer kardeşi Mehmet Burak da, "Ablam milli sporcu olduğu için bize çok katkısı oluyor. Yaptığı maçların kendisine kattığı tecrübeleri bize ve arkadaşlarımıza aktarıyor. Biz de kardeşimle birlikte Tansu ablama gerektiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadesine yer verdi.

Tekvando Malatya Temsilcisi Murat Turgut ise, tekvandonun Malatya'da ata sporu olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ata sporu nasıl ki Güreş ise, Malatya'nın da ata sporu tekvando. İnşallah Malatya'nın bu ata sporunu daha da yükseklere çıkaracağız. Malatya'dan yurt içi ve yurt dışında derece yapan sporcuların hem Malatya'ya kattıkları hem de Türkiye'ye kattıkları bizlere gurur veriyor" dedi.

Burak kardeşlerin antrenörü Mehmet Şişman da, "Tansu'nun büyüklerde şampiyon olması bana büyük bir gurur verdi. Bu başarıda kardeşlerinin de etkisi var. Ben isimlerini bilmediğim için ikizler diye hitap ediyorum. Onlarda ablalarına katkı sağlayarak, joker oldular. Bayanların erkeklerle çalışmasının büyük katkıları var. Bu avantajı da kullanmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

DOĞUŞTAN TEKVANDOCU KARDEŞLER
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 10:53:03
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 19:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?