3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Domuz gribi alarmı

Malatya'da da domuz gribi alarmı verilerek, Devlet Hastanesi bünyesinde şüpheliler için yeni servis oluşturuldu.

Devlet Hastanesi bünyesindeki diş bölümünün TOKİ'deki yeni yerine taşınması ile İntaniye Servisi oluşturularak, 27 yatak kondu. Domuz gribi şüphesiyle gelen vakaların burada tahlil ve kontrolleri ile yatış işlemleri yapılıyor. Bu arada, Devlet Hastanesi Acil biriminde görev yapan özel güvenlik görevlileri de ağız maskesi takmaya başladı.

Diğer yandan, Malatya Belediyesi otobüsüne ağızlarında maske ile binen Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi'nden Seyhan Yalçın ve Hasan Köroğlu isimli öğrencileri görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Öğrenciler, domuz gribi salgını nedeniyle önlem için ağız maskesi taktıklarını söylediler.

Diğer yandan, Malatya Adli Tıp Kurumu'nun bölgeye hitap etmesi nedeniyle, civar illerden gelen ve domuz gribi şüphesi olan cesetlerden parça alınıp, tahlil için Ankara'ya gönderildiği öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 22:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ümit EĞRİOĞLU IP: 91.93.169.xxx Tarih : 12.11.2009 12:31:27

Domuz Gribi (Influenza A / H1N1) tanısında son teknoloji PCR testi Medical Park Hastaneler Grubu’nda! Biyokimyasal testlerle sınırlı oranda güvenilir tanı koyulmaktayken, virüsün alt tipleri belirlenememektedir. Moleküler teknoloji (PCR Testi) ile hem virüsün varlığı tespit edilmekte, hem de patolojik tipleri belirlenebilmektedir. A H1N1 tanısıyla ilgili ayrıntılı bilgi için: Aradığınız ilin alan kodu ile birlikte 444 44 84 arayabilirsiniz.