30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Don vuran kayısı masaya yatırıldı

DARENDE'DE KAYISI DON TOPLANTISI YAPILDI

Malatya'nın Darende ilçesinde kayısının dondan zarar görmesi nedeniyle toplantı yapıldı.

Darende Belediyesi'nde yapılan toplantıda bazı belediye başkanları, 45 köy muhtarı, Ziraat Odası Başkanı, siyasiler ve bazı sivil toplum örgüt yöneticileri, hükümetin yaşanan afet karşısında çiftçilerin borçlarını erteleyerek destek sağlaması yönünde karar aldı. Alınan karar milletvekilleri aracılığıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Başbakanlığa gönderilecek.

İl Genel Meclis Başkanvekili Burhan Ayhan toplantıda yaptığı konuşmada, her konuda çiftçiyi destekleyen devletin üretime sağladığı destekler gibi bu tür felaketlerde de zarara uğrayanlara gereken yardımı yapması gerektiğini ifade etti.

Diğer konuşmacıların fikirlerine katılan Aşağıulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz de, hükümetin yaşanan bu olay karşısında gereken hassasiyeti göstereceğine inandığını söyledi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ise, "Geçtiğimiz günlerde yaşanan don olayı çiftçilerimizin tek gelir kaynağı olan kayısıyı etkilemiş ve ilçe genelinde yüzde yüze yakın oranda zarar meydana gelmiştir. Çiçek açan kayısı ağaçları dondan dolayı zarar görerek meyve veremeyecek hale gelmiştir. Milletvekillerimizin bu konuya duyarsız kalmaları söz konusu değildir. Meclis ağlama yeri değil, bu tür sorunları dile getirerek çözüme kavuşturma yeridir. Onların da gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 18:41:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 19:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?