2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Dört ili içine alacak bir üniversite

Bilkent Üniversitesi'nin Doğu ve Güneydoğu'da, içinde Malatya'nın da bulunduğu 4 ilde kuracağı üniversiteler halkı sevindirirken; Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, bu üniversitelerin kurulmasının bölgenin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını bildirdi.
 
Kısa sürede yasalaşması beklenen tasarı uyarınca, Bilkent Üniversitesi; Erzurum, Malatya, Şanlıurfa ve Van'da birer eğitim bilimleri enstitüsü kuracak. Bu enstitülerin uluslararası yüksek kalite ve standarda sahip birer eğitim merkezi olması amaçlanıyor. 

Konuyla ilgili olarak görüşlerini İHA muhabirine aktaran Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, Bilkent Üniversitesi'nin bu çalışmasına Doğu ve Güneydoğu'daki 4 şehri almasının son derece önemli olduğunu belirterek, yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bir an önce geçmesini istediklerini söyledi. 

4 şehirde kurulması planlanan vakıf özel üniversitelerinin Doğu ve Güneydoğu'nun gelişmesine büyük katkıda bulunacağını kaydeden Fındıklı, "Bu konu Doğu ve Güneydoğu'da özel üniversitelere kapı açılması açısından son derece önemlidir" dedi. 

Fındıklı, konuyu Malatya milletvekilleri ve diğer ilgili ve yetkililerle görüşüp, TBMM'den bir an önce çıkması için çaba göstereceklerini kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 13:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SALİH GÜCENMEZ IP: 85.98.197.xxx Tarih : 7.06.2006 12:36:58
TAMAM ÇOK İYİ.DE GERÇEKTEN MUHTEŞEM AMA ÜRETMİŞ OLDUĞUMUZ ÜRÜNÜ SATAMIYORUZ Kİ YANİ BUNCA İNSANLARIMIZ OKUDU HALA BİR YERE YERLEŞEMEDİ * BAŞKA YORUM YOK * TESEKKÜRLER SAYGILAR