4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

DP Başkanı tayine tepkili

Demokrat Parti (DP) Malatya İl Başkanı Erdal Altunkaya, Malatya Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe'nin tayininin çıkarılmasına tepki gösterdi.

Malatya Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe'nin Hatay’ın Dörtyol İlçesi müftülüğüne tayinin çıkmasını değerlendiren DP Malatya İl Başkanı Erdal Altunkaya, "Mahmut Karatepe hoca kime ne kötülük yaptı? Düğünlerimize sohbetleriyle manevi bir atmosfer kazandırdı. Taziyelerimizde acılarımız paylaşıp bizleri teselli etti. Kan davalı, küskün birçok aileyi barıştırdı. 

Dağılan yuvaların son ümidi olarak uzlaştırıp aile huzurlarına vesile oldu. mahkemelerde uzlaşamayan birçok ticari ortak ve şirketin uzlaştırılmasını sağladı. Hacca giden hacılarımıza yürekten hizmetleriyle gönüllerde taht kurdu. Daha birçok maddi manevi hayırlı hizmetlerin hep öncüsü ve mimarı olmuş bu güzel insana yapılması gereken bu muydu? Acaba bu sürgün, ceza mı reva görülmeliydi? Yoksa Malatya ve insanımız adına bu hocamız teklif edilip şehrimize daha güzel ve hayırlı hizmetlere sebep olması için hocamıza destek mi olunmalıydı?" diye sordu. 

Karatepe'nin, daha önceden de Erzincan Müftü Yardımcılığı görevine tayini çıkmış, Mahmut Karatepe İdare Mahkemesi'ne başvurarak, tayinini durdurmuştu. Karatepe, Ankara'da ilgili ve yetkililerle yine tayinin durdurulması için görüştüğünü, bir gelişme olmazsa yine İdare Mahkemesi'ne başvuracağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:33:38
Güncelleme :9 Eylül 2008 Salı 11:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?