4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

DP'den seçim değerlendirmesi

Demokrat Parti (DP) Malatya İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Altuntoprak, Malatya İnönü Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçiminin demokratik ortamda geçmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Beklentilere cevap verecek rektör atanmalıdır” dedi.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, “18 Haziran 2008 tarihinde Malatya'nın gözbebeği İnönü Üniversitesi'nde huzur, sükun ve medeni ölçüler içerisinde bilim adamına yakışır demokratik bir seçim olmuştur. Bu seçimin üniversitemizdeki bilim adamlarına, öğrencilerine, güzel Malatya'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” diyen DP Malatya İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Altuntoprak, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İnönü Üniversitesi gibi hemşehrimiz büyüğümüz merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın ismini taşıyan tıp merkezi, kuruluş amacına uygun olarak geliştirilmeli ve Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi eksenli olarak sadece Türkiye'nin değil bütün Ortadoğu'nun kalbi haline getirilmelidir. Üniversitemizin dünyanın ilk 500 üniversite arsında yer alması hedeflenmelidir. Üniversite ile halk diyaloğu en verimli seviyeye taşınmalıdır. Bunun en somut örneklerinden birisi Malatya kayısısının endüstrileştirilmesine bağlı olarak aktif projelere imza atmalıdır. Üniversitemiz belirli ideolojik kalıpların içerisine hapis olan bir kurum olmamalıdır. Biz Demokrat Parti olarak bu beklentilerimize cevap verecek rektörün böylesine olgun demokratik bir seçimden sonra atanacağına inanıyoruz.”

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 12:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?