4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

DSİ'den 14 sondaj

Devlet Su İşleri (DSİ), Malatya merkezde 14 adet sondaj vurmaya başladı. 

DSİ Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, yaptığı açıklamada, "Sulama Birliği ile işbirliği çerçevesinde Derme sulama kanalı civarında su için 14 adet sondaj vurulacak. Kanalboyu'nda sondaj vurulmaya başlandı. Elazığ'dan gelen teknik ekip sondaj kuyuları açmaya başladı. Hangi noktalarda su belirlenirse Hanımınçiftliği'ne kadar toplam 14 sondaj kuyusu açılacak" dedi. 

DSİ Malatya Müdürü Albostan, Çat Barajı'na Şerefhan Deresi'nin bağlanması konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

2008 yılının Çat ve Sürgü Barajları ile ve Şahnahan bölgesinde sulama suyunda sıkıntı yaşandığını belirten Albostan, "Bilindiği gibi, küresel ısınma, ilimizi de etkiledi ve su kaynaklarında azalma oldu. Çat Barajı'ndan pompajla su çıkarıp, özellikle Battalgazi ilçesi ve yöresine sulama suyu vermeye çalıştık. Battalgazi'ye sulama suyu verirken, Derme Kanalı üst kısmında bu kez sıkıntı görüldü. Ancak, bu yıl ağaçları kurutmadan sulama mevsimini geçirdik. Sürgü Barajı'ndan ise baraj hazinesinden 10 milyon
eksikle 2008'e girdik. 11 milyon metreküp de su girişi olmadı. Daha önceki yıllarda bu sıkıntı olmuyordu. 21 milyon su eksikliği meydana geldi. Şahnahan kasabası ile Dilek kasabasında münavebe yaparak su verdik" şeklinde konuştu.
Battalgazi ilçesine 7 kuyu açtıklarını, bunu 2009'da hizmete sunacaklarını söyleyen Mehmet Albostan, "Şahnahan'da 7 sondaj vurduk. Çıkarılan su ile 2009 yılında Şahnahan bölgesinde sıkıntı olmayacağını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 15:07:51
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 15:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?