3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

DSP Yazıhan adayını açıklandı

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Malatya'nın Yazıhan ilçesi Belediye Başkan Adayı Turan Temiz oldu. 

Parti binasında yapılan rozet töreniyle karar kamuoyuna açıklanırken, DSP İl Başkanı İbrahim Demirhan, yerel seçimlerden daha güçlü bir şekilde çıkacaklarını söyledi. Demirhan, parti olarak yerel seçimleri çok önemsediklerini belirterek, "Yerel seçimler 2011'de yapılacak olan genel seçimler öncesinde bizim daha da güçlenmemize vesile olacaktır. Genel seçimlerde barajı aşarak, iktidar ortağı olmak istiyoruz. Bu ülkenin DSP'ye ihtiyacı var. İktidar deneyimi olan partimize halkımızın destek vereceğine inanıyoruz. İşte buradaki kalabalık DSP'nin nerelere geldiğinin bir göstergesidir" dedi. 

Demirhan, "Malatya merkezde aday gösterecek misiniz?" sorusuna ise, "Merkezde adayımız var. Ancak, adayımızı Genel Başkanımızın da katılacağı bir tören ile kamuoyuna duyuracağız" cevabını verdi. 

DSP Yazıhan Belediye Başkan Adayı Turan Temiz ise, "Ben halkın iradesiyle buraya geldim. İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden adaylık için başvurdum, ancak kabul edilmedi. Halkımız da benim DSP'den aday olmamı ve destek vereceklerini söyledi. Ben de bu nedenle DSP'ye müracaat ettim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 19:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?