3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

DTP eyleminde gerginlik

MALATYA'DA GERGİN EYLEM

Malatya'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve barış meclisi üyeleri ile vatandaşlar arasında kavga çıktı.

Merkez Postane Müdürlüğü önünde partinin kapatılmasını protesto edip, basın açıklaması yapmak isteyen DTP ve barış meclisi üyelerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Çevik kuvvet polisleri, iki grup arasında tartışma büyümeden olaylara müdahale etti. Vatandaşlar PTT önünden uzaklaştırılırken, DTP'liler de basın açıklamasını yarıda bırakarak, sloganlar eşlinde parti binasına yürüdü. Bu sırada bazı vatandaşlar sloganlara tepki gösterdi. DTP ve barış meclisi üyeleri DTP binasına girdiği esnada kimliği belirsiz bir şahsın elinde DTP bayrağı olan bir üyeyi çekip, götürmeye çalışması üzerine kavga çıktı. Yaşanan arbede emniyet ekiplerinin araya girmesi sonucu kısa sürede yatıştırıldı.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'da olay yerine gelerek, polisin müdahalesini yerinde inceledi.

DTP ve barış meclisi üyeleri daha sonra DTP binasında toplandı. Burada bir açıklama yapan Barış Meclisi Üyesi Mahmut Uzun, "Ülkemizde Demokrasinin ve özgürlüklerin daha da yeşermesini isterken, Kürtlerin legal alanda siyaset yapmasının önünün tıkanmasının bir talihsizlik olduğunu, doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

DTP Merkez İlçe Başkanı Zeki Kılıçgedik ise, "Hoş geldiniz. Bu dayanışma, barış ve demokrasi mücadelemiz sürecek. Hiç kimse bizi kararlı duruşumuzdan, mücadelemizden alıkoyamayacak" diye konuştu.

MALATYA'DA GERGİN EYLEM
MALATYA'DA GERGİN EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 14:05:04
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 14:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?