4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

DTP'lilerden protesto

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Teşkilatı üyeleri, partilerinin kapatılmasına yönelik davayı yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti. 

Öğle saatlerinde Altay Caddesi üzerindeki parti binası önünde toplanan ve aralarında DTP'li il ve ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu partililer, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye Başkanlığı önüne kadar ellerindeki pankartlarla yürüyerek bölücü sloganlar attı. 

Parti İl Başkanı Hasan Güzel, belediye binası önünde kalabalığa seslendi. Kendilerinin parti kapatılmasını istemediklerini ima etmelerine rağmen iktidar ve muhalefetin bu konudaki duyarsızlığını devam ettirmekte olduğunu belirten Güzel, "Çünkü kapatılmak istenen DTP'dir. Kürt sorunlarıyla ilgili parti olduğu için, demokrasi arayışı içerisinde olduğu için parti için kapatılmak istenmektedir. Partimize açılan kapatma davasını protesto ediyoruz" dedi. 

Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan DTP PM üyesi İzzet Belge ise parti kapatmanın hiç kimseye faydası olmadığını belirtti. 

Yapılan konuşmaların ardından bölücü sloganlar atan kalabalık, Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önüne kadar yürüdükten sonra sessizce dağıldı. İl Emniyet müdürlüğü tarafından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını yürüyüş, olaysız bir şekilde son buldu. 

Yürüyüşe, Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yüksekova İlçe Belediye Başkanı Salih Yıldız, Şemdinli İlçe Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Esendere Beldesi Belediye Başkanı Hurşit Altekin, DTP PM üyesi İzzet Belge, DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ile aralarında kadınların da bulunduğu kalabalık bir topluluk katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 18:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?