2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

DYP'den hükümete ağır eleştiriler

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Aykut Kuranel, hükümetin erken seçim kararı alarak sandığa gitmesi gerektiğini söyleyerek, hükümetin en büyük icraatının, icra daireleriyle işyerleri kapatılan esnaf sayısını arttırmak olduğunu ileri sürdü. 

DYP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Kuranel, beraberindeki partililerle Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (MESOB) ziyaret ederek, birlik başkanı Şevket Keskin ve oda başkanlarıyla görüştü. 

DYP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Kuranel, esnaf ve sanatkarların Türkiye'nin temel direği olduğunu kaydederek, "Biz esnafın içinde bulunduğu sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Çünkü esnaf bu memleketin çimentosu. Esnafa yapılan zulümler, erken seçimlerle sona erecektir. Seçimde esnaf, inanıyorum ki bu hükümeti sandığa gömecektir. Hükümetin en büyük başarısının, çeşitli illerde bir icra dairesi varken, ikincisini, ikincisi varken üçüncüsünü açması olduğunu düşünüyorum. Hükümeti bu konuda kutluyorum. Hükümetin başarısı icra dairelerini çoğaltmak ve dükkanlarını kapatan esnaf sayısını arttırmak olmuştur" şeklinde konuştu. 

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, hükümetin en iyi icraatlarından birisinin duble yol olmasına karşın, Malatya'nın bu hizmetten tam anlamıyla yararlanamadığını ileri sürdü. 

Keskin, "Partiler iktidara gelmeden önce seçim meydanlarında esnafın bu toplumun bel direği olduğunu söylerler ancak ne yazık ki iktidara gelince bu unutuluyor" dedi. Türkiye'de resmi rakamlara göre dolaylı vergilerin yüzde 73 civarında olduğunun açıklandığını ancak konuşulduğu zamansa kayıt dışı vergiden bahsedildiğini anlatan Keskin, "Siyasetçilerin anlatımlarına göre çok güzel ekonomik tablolarla karşılaşıyoruz. Ama, esnafın, köylünün içine indiğimiz zaman anlatılanların olmadığını görüyoruz. Bir ayın içinde yüzde 7.4 oranında akaryakıta zam yapılmasına karşın enflasyon yüzde 8 olarak gösteriliyor" diye konuştu. Sorunları dile getirdiklerinde, siyaset yapmakla suçlandıklarını aktaran Keskin, "Doğruları söylemek siyaset yapmaksa, evet siyasetin tabanındayız. Biz insanların sorunlarıyla her gün karşı karşıyayız. Halkla sürekli iç içeyiz, sorunları yakından biliyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 14:22:55
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 14:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?