4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

E-randevu işe yaradı

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Geçit, hastanede uygulamaya koydukları e-randevu sistemi ile hastaların hiç sıra beklemeden verilen saatte gelerek muayene oldukları gibi tahliller içinde ikinci kez kayıt yaptırmadan işlemlerin otomatik olarak yürütüldüğünü söyledi. 

Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Geçit, "Hastanemizde Nisan 2008'den beri e-randevu verilmektedir. Hastalarımız yada hasta yakınlarımız, internet yolu ile hastanemize ait olan www.mbdh.gov.tr adlı web sayfamıza girerek, hangi doktora muayene olmak istiyorlarsa veya hangi saatte gelmek istiyorlarsa randevu alabilmektedirler. Hastalarımız, randevu saatlerinden 5 dakika önce hastanemize geldikleri takdirde, hiç sıra beklemeden muayene olabilmektedirler. Sağlık sektöründeki en büyük problemlerden birisi bekleme yada bekletilme problemiydi. Bizim amacımız, bu e-randevu sistemi ile hastalarımızın daha az beklemelerini sağlamak ve hizmet kalitelerini arttırmaktır" dedi. 

Başhekim Dr. Geçit: şunları söyledi:
"Hastalara laboratuar sonuçları artık poliklinik ortamında veriliyor. Daha önce hastalarımız laboratuar sonuçları için öğleden sonra, hastane ortamında sıraya girmekteydiler ve bunun için beklemekteydiler. Şuanda hastalarımız polikliniğe başvurduklarında, hem kontrole edilmekte ve hemde sonuç hemen hastamıza verilmektedir. Bunun için ayrıca bir sıraya girmesi ve beklemesi gerekmiyor. Muayene olan hastalarımız, röntgen ve kan vermek için ayrıca bir sıraya gidip girme gereği ve kayıt yaptırma gereği duymamaktadırlar. Gittiklerinde otomatik olarak sıraları verilmiş olarak, gittikleri röntgen ve kan alma biriminin önünde rahat bir şekilde hizmetlerini alabilmektedirler." 

Dr. Geçit, vatandaşlardan internet yoluyla randevu almasını istediklerini söyleyerek, "e-randevu sisteminin aktif olmasını istiyoruz. Böylece halkımız, daha rahat hizmet alacaktır. Beklemeden ve aracısız sağlık hizmeti alacaktır. Hiç kimseyi araya koymaksızın, kendi TC kimlik numarasını web sitemize girerek, istediği doktora muayene için randevu alacak ve hastaneye geldiğinde beklemeden muayene edilecek" şeklinde bilgi verdi. 

Hastanelerinde yeni doğan bebeklerle ilgili olarak ta önemli bir uygulama başlattıklarını ifade eden Geçit, "Hastanemizde doğan bebeklerimizle ilgili olarak 3. gün ailelere SMS yoluyla ulaşmaktayız. Ailelerimizin, doğan bebeklerimizi hastanemize getirerek, kan almalarını sağlamaktayız. Bu alınan kan örneklerinde zeka geriliğine sebep olan hastalıklarını ortaya koyabilmekteyiz ve onların tedavilerini sağlayabilmekteyiz. Böylece, geri zekalı bebek ihtimalini hastanemizde sıfıra doğru düşürmekteyiz. Bu önemli bir hizmet. Çünkü geri zekalı bir bebeğin hem aileye hem de topluma getirdiği yükü hepimiz çok iyi bilmekteyiz" dedi. 

Beydağı Devlet Hastanesi'nde üniversite düzeyinde bir göz merkezinin olduğunu belirten Dr. Geçit, "Şuanda hastanemizde göz tedavisi ve göz tanısı adına hemen hemen yapılmayan hiç bir işlem yoktur. Bu bizim için gurur verici bir şey" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 15:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?