3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Eczacıbaşı'na arazi tahsisi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'da yatırım için başvuruda bulunan Eczacıbaşı'na arsa tahsisi yaptıklarını duyurdu.

Erkoç, yaptığı açıklamada, Malatya'nın yeni istihdam ve teşvik paketi kapsamında 4. bölgede yer alması nedeniyle yatırım talebinin arttığını belirterek, "Yatırım için 25 firma müracaatta bulundu, ancak arsa sıkıntısı yaşıyoruz" dedi.

Geçmiş dönemlerde yatırım yapmak amacıyla arsa alan, ancak yatırım yapmayan firmalara arsaları değerlendirmemeleri durumunda iade etmelerini istediklerini ifade eden Erkoç, bu bağlamda 19 firmaya tebligat gönderdiklerini anlattı.

6 firma yatırım sözü verdi
Erkoç, şöyle konuştu: "Arsa talebiyle bize başvuruda bulunan 25 firmaya arsa tahsisi gerçekleştirebilmek için 19 firmaya tebligat göndererek yatırım yapmamaları halinde kendilerine tahsis edilen arsaların tek taraflı fesih ile ellerinde alınacağını belirttik. 6 firma arsalara yatırım yapma sözü verirken, bazı firmalar ellerindeki arsaları bize iade etti. Bu arada bize dönmeyen firmalar da var. Ancak onlarla da görüşmelerimiz olacak."
Eczacıbaşı'nın ilaç alanında Malatya'da yatırım yapmak istediğini, bunun için arsa talep ettiğini dile getiren Erkoç, şu bilgiyi verdi: "Eczacıbaşı yatırım konusunda en az bizim kadar heyecanlı ve istekli. Yapacakları yatırım için 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsisini yaptık. Yatırımlarına bir an evvel başlamaları için tüm gayreti gösteriyoruz. Bizim önceliğimiz daha fazla insanımızın iş bulmasıdır. Malatya'da bir insanı daha nasıl istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda iş adamlarımıza yatırım yapmaları çağrısında bulunuyoruz."

Yatırım çeşitlilği arttı
Malatya'nın 4. bölgede yer almasının zaman zaman eleştiri konusu olduğuna işaret eden Erkoç, şunları kaydetti: "Malatya'nın 4. bölgede yer alması büyük avantaj, bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor. Ayrıca Malatya'da yatırım çeşitliliği de arttı. Özellikle 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımlara baktığımızda çok farklı alanlarda ve farklı grupların yatırımları söz konusu. Yerel yönetimler, siyasi partiler, milletvekilleri ve diğer sivil toplum kuruluşları ile uyum içinde çalışıyoruz. Tek amacımız Malatya'nın bölgesinde cazibe merkezi olmasıdır."
 

referans
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 20:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?