3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Eczacılar sessiz eylemde...

Malatyalı eczacılar E logolarını yanıp söner pozisyona getirerek, sessiz eylemlerine başladı.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, son uygulamalardan dolayı eczacıların mağdur olduğunu ileri sürerek, eylem kararı aldıklarını ifade etmişti. Dün akşam E Logolarını yanıp söner pozisyona getiren eczacılar, sessiz eylemlerine başladı. AK Parti Malatya Milletvekili ve eczacı Öznur Çalık'ın eczanesinde de eylem uygulandı.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, düzenlediği basın toplantısında "Eczacının rafında, stokunda bulunan ilaçtan yaklaşık bir tebliğ ile yüzde 15 daha eczacının cebinden alınmıştır. 2004 yılından bugüne 5 yılda ortalama bileşik enflasyon yüzde 50 iken ilaç fiyatları yüzde 200-300 oranında düşürülmüş, bugünde yüzde 24 daha eczacının sermayesi kamuya aktarılmaktadır. Sermayesi 5 yılda 300'lerden 100'lere inen eczacı bugün yine sermayesinden, stokundan yeni bir kayba uğrayacaktır. Bu kayıplarla artık eczacılık yapmak, ayakta kalabilmek nerdeyse imkansız olacaktır. Bu son uygulamayla eczaneler teker teker kapanma, batma noktasına gelecektir. Eczanelerimiz üzerinden yapılan bu son uygulamaya tepkimizi koyacağımızın bilinmesini isteriz. Bunun için E logolarımızla önce eczaneler yangın yeri-batıyor sloganı adı altında sessiz bir eylem başlatacağız. E logolarımız 24 saat boyunca yanıp söner pozisyonda eylem yapacaktır" şeklinde ifade etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 11:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eczacı IP: 78.187.3.xxx Tarih : 29.09.2009 15:00:42

birşeyin bir tane doğrusu olur elli tane olmaz  yıllardır adeta dalga geçercesine  artırılıp düşürülen muayene ücretleri defalardır değişen tebliğler  bu işe kalkışanların nekadar işlerinde  başarılı olduklarının göstergesi biz sağlık giderleri tamamen devlet tarafından karşılansın demiyoruz sadece alınan bir kararın arkasında durulsun ki herkes ona göre yerini bilsin sürekli silbaştan politikalarla hem halk hemde sağlık çalışanları adeta canından bezdirilmiştir.