4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Eğitim seminerleri sona erdi

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından yapılan ortak eğitim çalışma ile yük ve yolcu taşımacılığında bulunan şoförlere yönelik düzenlenen eğitim seminerleri sona erdi. 

Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın eğitim salonunda son seminerde konuşan Trafik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, öncelikle kendi personellerine verdikleri eğitimden sonra sürücülere eğitim vermeye başladıklarını belirterek, "Malatya'da trafik kazalarında sürücü hatalarının daha yoğun olduğunu gördüğümüz için sürücülere genel bir eğitim semineri vermek istedik. Bundan sonraki hedefimiz genel seminerden özel seminerlere yöneleceğiz. Seminerlerimiz okul servislerine, minibüsçülere, taksicilere, belediye otobüs sürücülerine yönelik olarak devam edecek" dedi. 

Seminerde eğitim veren Emniyet Amiri Galip Saygı ise, Malatya'da en çok karşılaşılan trafik kurallarından bahsederek, gördükleri en çok kural aksaklığının ışık ihlali ve bunun yanında çift sıra park olduğunu kaydetti.
 
Saygı, "Malatya'da en çok yapılan kurul ihlali ışık ihlalleri ve bunun yanı sıra park yapılırken çift sıra park yapılması. Çift sıra park diğer sürücüleri de etkiliyor. Buda trafiğe aksatıyor. Diğer çok sık karşılaştığımız kural ihlali ise dönüşlerde geçiş önceliği uyulmaması. Burada sürücüler trafik kurallarından çok bir birlerini gözetliyorlar. 'Acaba bana yol ver mi, yol vermez mi' Kendinin ne yapması gerektiğini bilmiyor. Sadece karşısındaki ile göz teması kuruyor. Buda neye sebep oluyor? Trafik kuralından ziyade sürücülerin bir birlerini oto kontrol ile kontrol etmeleri gibi yanlış bir olguya sebep oluyor. Bir diğer ihlal yapılan konuda park yapılırken, genelde sürücülerin hep kısa süreli park yapacağını söyleyip, araçlarını uzun süre park yapmasıdır. Biz tüm vatandaşlarımızın trafik bilincini en iyi şekilde algılamasını istiyoruz" dedi. 

Seminerlerin bundan sonrada devam edeceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 12:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?