3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Eğitim Sen Başkanı'ndan açıklama

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, "Promosyon konusunda bütün bankalardan teklif almalı, aldığı teklifler üzerinden değerlendirme yaparak, anlaşmayı oldu bittiye getirmemelidir" dedi.

Sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, eğitim çalışanlarının banka promosyonu konusuna değinen Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, "İlimizde, eğitim iş kolunda 7 binin üzerinde eğitim çalışanını yakından ilgilendiren, Milli Eğitim Memurları (MEM) Promosyon Komisyonu ile Banka Temsilcileri arasında 2 ile 5 yılı kapsayacak yeni dönem anlaşması yapılacaktır. Bilindiği üzere bir önceki dönemde eğitim emekçilerinin maaşları üzerinden Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Türkiye İş Bankası arasında yapılan promosyon anlaşmasından elde edilen paranın tamamı MEM'in tasarrufunda kullanılmıştır. Başta MEM'e araç alımı olmak üzere, bir bölümü ' 91 Bin Dev Öğrenci' projesine, diğer bir bölümü ise okul aile birlikleri hesaplarına aktarılarak, okulların ihtiyaçlarında kullanıldığı, eğitim çalışanları ve kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu keyfi uygulama sonucu eğitim çalışanlarının hakkı olan promosyonlarına el konulmuş, sendikamız Eğitim Sen'in bütün girişimlerine rağmen sonuç alınamamış, eğitim emekçileri hakları olan promosyonlardan faydalanamamıştır" diye konuştu.

"Promosyon görüşmelerini yürüten Milli Eğitim Müdürlüğü Promosyon İhale Komisyonu, bütün bankalardan teklif almalı, aldığı teklifler üzerinden değerlendirme yaparak, anlaşmayı oldu bittiye getirmemelidir" diyen Karabay, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Komisyon, promosyon görüşmelerini ekonomik krizi bahane eden bankaların komik tekliflerini kabullenip sermayenin açgözlülüğüne ve kriz fırsatçılığına teslim olmamalıdır. Krizin faturasının her fırsatta emekçilere ödetilmek istenmesine karşı emekçilerin gücünün gösterilmesinin, krizin faturasının patronlara ödeteceğimizin haykırılmasının tam zamanıdır. Promosyon anlaşması sonucu elde edilecek para çalışanların ' analarının ak sütü' gibi helaldir. Her ne gerekçe ile olursa olsun, bu paradan yüzde 1 oranında da olsa kesinti yapılmamalıdır. Bu konuda karar verme yetkisi sadece çalışanlara ait olmalıdır."
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 14:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?