3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Eğitim Sen'den açıklama

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, "Eğitime bütçeden yeterli pay ayrılsın, çocuklarımız üşümesin" dedi.

Malatya merkezde bulunan Gazi, Fatih Lisesi ve Atatürk Kız Liseleri'nin doğal gaz faturaları ödeyemeyince doğal gazlarının kesilmesini değerlendiren Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, "Veliler öğrencilerini okutabilmek için bütçelerinden daha fazla pay ayırmak zorunda bırakılmıştır. Her geçen gün eğitim daha çok piyasalaştırılarak, yeterli eğitimden milyonlarca çocuk yararlanamaz hale getirilmiştir" diye konuştu.

"Devletin yükümlülüğünde olması gereken eğitimi, velilerin omuzlarına yıkmıştır. Kamusal eğitim hakkı büyük oranda erozyona uğratılmış, okullara yeterli ödenek ayrılmadığı için elektriği, suyu ve doğal gazı kesilir duruma getirilmiştir" diyen karabaş, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Eğitim ve bilim emekçileri olarak, eğitimin herkese eşit, nitelikli verilebilmesi için, eğitime bütçeden yeterli pay ayrılmasını, eğitimde özelleştirme uygulamalarından vazgeçilmesini, eğitimin yükünün velilerin omuzlarından alınmasının sosyal devletin yükümlülüğünde olduğunu, doğal gazı kesilen okulların sorunlarının giderilmesi için yetkililerin görevini yerine getirmesini bekliyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 14:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?