3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Eğitim Sen'den promosyan açıklaması

Eğitim Sen Malatya Şubesi Örgütlenme Sekreteri Ali Ekber Baytemur, "Promosyon ihalesi bütün sonuçları ile iptal edilmeli, çalışanların hak ve çıkarlarını koruyan yeni bir ihale yapılmalıdır" dedi.

Eğitim Sen Malatya Şubesi Örgütlenme Sekreteri Ali Ekber Baytemur, "İlimizde, bugün saat 14.00'te İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim iş kolunda 6 bin 551 eğitim çalışanını yakından ilgilendiren, Milli Eğitim Müdürlüğü Promosyon Komisyonu ile Banka Temsilcileri arasında 3 yılı kapsayan banka promosyon anlaşması yapıldı. 7 bankanın katıldığı ve üç turda gerçekleşen ihale sonucu Halk Bankası tarafından verilen 282 bin TL teklif komisyonca benimsendi. Eğitim Sen olarak bu anlaşmanın çalışanların hak gaspını doğurduğu, iptal edilerek bir hafta süre içerisinde yeni bir ihale yapılmasını önerdik. Bu konuda Başbakanlık genelgesi komisyona takdir yetkisi verdiği halde komisyon bu takdir hakkını kullanmayacağını belirtti. Her bir çalışan adına verilen yaklaşık 430 TL'lik promosyon tutarının çalışanlar lehine olmadığı, bu anlaşmanın iptal edilerek yeni bir ihalenin düzenlenmesini çalışanlar adına Eğitim Sen olarak talep ediyoruz" şeklinde belirtti.

"Van, Zonguldak, Kocaeli, Tokat gibi illerde son bir ay içerisinde yapılan banka promosyon sözleşmelerine bakıldığında çalışan başına ortalama 900 TL verildiği halde bunun ilimizde 430 TL gibi komik bir rakam olması hem kabul edilemez hem de düşündürücüdür" diyen Baytemur, daha sonra şunları belirtti:
"Henüz geç değildir yanlıştan dönülebilir. Eğitim Sen olarak yetkili sendikaya ve komisyona çağrıda bulunuyoruz. İhale bütün sonuçları ile iptal edilmeli, çalışanların hak ve çıkarlarını koruyan yeni bir ihale yapılmalıdır. Eğitim emekçilerine promosyon haklarına sahip çıkmaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Eğitim Sen olarak demokratik tepkilerimizin önümüzdeki süreçte göstereceğimizi belirtir konuyu kamuoyu ile paylaşırız."

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 22:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?